King ICT isporučio agenciji NATO-a sustav za kibernetičku sigurnost

0
king-ict-isporucio-agenciji-nato-a-sustav-za-kiberneticku-sigurnost

Tvrtka King ICT isporučila je i implementirala napredno SIEM rješenje iz područja kibernetičke sigurnosti za Komunikacijsko-informacijsku agenciju NATO-a (NATO Communications and Information Agency – NCIA). Projekt je obuhvatio i isporuku kompletne suvremene IT infrastrukture, a izvršen je prije roka u punom opsegu i u okviru zadanog proračuna, ističe se u propćenju tvrtke. Na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna eura.

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.NCI Agency u službenoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava. NATO-ovi sigurnosni analitičari sada mogu puno brže i kvalitetnije detektirati što se događa u NATO mreži. Sustav je temeljen na moćnoj i robusnoj infrastrukturi velikog kapaciteta, omogućujući analizu i korelaciju vrlo velike količine podataka uz pravovremenu detekciju.

Iz King ICT-ja ističu kako je ovaj projekt, kao i svi veliki NATO projekti, zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja.

Rad u visoko sigurnosnom i reguliranom okruženju, uz otegotne okolnosti i pod restrikcijama uzrokovanim pandemijom COVID-19, bio je poseban izazov, ali upravo to čini ovaj projektni uspjeh još dražim te potiče na daljnju suradnju s NCI Agencyjem i drugim korisnicima na zapadnoeuropskom tržištu, ističe se u priopćenju. NCI Agency pohvalila je projektni tim koji je, kako kažu, “postavio ljestvicu vrlo visoko”.