King ICT isporučio agenciji NATO-a sustav za kibernetičku sigurnost

king-ict-isporucio-agenciji-nato-a-sustav-za-kiberneticku-sigurnost

Tvrtka King ICT isporučila je i implementirala napredno SIEM rješenje iz područja kibernetičke sigurnosti za Komunikacijsko-informacijsku agenciju NATO-a (NATO Communications and Information Agency – NCIA). Projekt je obuhvatio i isporuku kompletne suvremene IT infrastrukture, a izvršen je prije roka u punom opsegu i u okviru zadanog proračuna, ističe se u propćenju tvrtke. Na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna eura.

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.

NCI Agency u službenoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava. NATO-ovi sigurnosni analitičari sada mogu puno brže i kvalitetnije detektirati što se događa u NATO mreži. Sustav je temeljen na moćnoj i robusnoj infrastrukturi velikog kapaciteta, omogućujući analizu i korelaciju vrlo velike količine podataka uz pravovremenu detekciju.

Iz King ICT-ja ističu kako je ovaj projekt, kao i svi veliki NATO projekti, zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja.

Rad u visoko sigurnosnom i reguliranom okruženju, uz otegotne okolnosti i pod restrikcijama uzrokovanim pandemijom COVID-19, bio je poseban izazov, ali upravo to čini ovaj projektni uspjeh još dražim te potiče na daljnju suradnju s NCI Agencyjem i drugim korisnicima na zapadnoeuropskom tržištu, ističe se u priopćenju. NCI Agency pohvalila je projektni tim koji je, kako kažu, “postavio ljestvicu vrlo visoko”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top