MPEG LA tuži Samsung u Njemačkoj zbog kršenja HEVC patenata

MPEG LA poduzima prinudne mjere protiv Samsung Electronics GmbH, tvrdeći da je prekršio patente u svojoj HEVC licenci za patentni portfolio.

Patenti su od suštinskog značaja za HEVC (također poznat kao H.265 i MPEG-H, dio 2) standard digitalnog video kodiranja koji se koristi u proizvodima koji kodiraju i dekodiraju video za internet, televiziju i mobilni prijenos, prijem i upotrebu.

Prema žalbama koje su unesene u Landgericht Düsseldorf, matična kompanija Samsung Electronics GmbH Samsung Electronics Co Ltd bila je i davalac licence i imalac licence za MPEG LA HEVC licencu za portfolio patenata od jeseni 2014. do raskida ugovora u martu 2020. Međutim, MPEG LA kaže da je Samsung nastavio nuditi proizvode uključujući pametne telefone, tablete i televizore u Njemačkoj koji koriste HEVC metode zaštićene patentom bez licence.

www.broadbandtvnews.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top