skip to Main Content
MPEG LA tuži Samsung u Njemačkoj zbog kršenja HEVC patenata

MPEG LA poduzima prinudne mjere protiv Samsung Electronics GmbH, tvrdeći da je prekršio patente u svojoj HEVC licenci za patentni portfolio.

Patenti su od suštinskog značaja za HEVC (također poznat kao H.265 i MPEG-H, dio 2) standard digitalnog video kodiranja koji se koristi u proizvodima koji kodiraju i dekodiraju video za internet, televiziju i mobilni prijenos, prijem i upotrebu.

Prema žalbama koje su unesene u Landgericht Düsseldorf, matična kompanija Samsung Electronics GmbH Samsung Electronics Co Ltd bila je i davalac licence i imalac licence za MPEG LA HEVC licencu za portfolio patenata od jeseni 2014. do raskida ugovora u martu 2020. Međutim, MPEG LA kaže da je Samsung nastavio nuditi proizvode uključujući pametne telefone, tablete i televizore u Njemačkoj koji koriste HEVC metode zaštićene patentom bez licence.

www.broadbandtvnews.com

32

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search