Na Sveučilištu u Mostaru predstavljen robot Leo Rover

na-sveucilistu-u-mostaru-predstavljen-robot-leo-rover

Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.
Povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.
Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta, a ova platforma ima mogućnost proširivanja različitim senzorima i omogućava razvoj raznih korisničkih slučajeva za primjenu u konkretnim poslovnim sustavima. U sklopu suradnje koja je započela 2018. u planu je i realizacija 5G Smart Campusa u skoroj budućnosti.
Na događanju su, uz predstavnike akademske zajednice predvođenih rektorom prof.dr.sc. Zoranom Tomićem, sudjelovali predstavnici HT Eroneta Goran Kraljević, član Uprave za tehniku i Tomislav Ruk, član Uprave za marketing, te predstavnici Ericssona Nikole Tesle Matej Perković, voditelj prodaje i marketinga za HT Eronet, i Zoran Civadelić, arhitekt rješenja odgovoran za tehničke aspekte navedene suradnje.
Zadatak na Hackathonu organiziranom u sklopu projekta Smart Campus bio je vezan uz tri tematska područja: poljoprivredu, ekologiju i promet. Studenti su se kroz natjecanje upoznali s različitim modulima autonomnog upravljanja mobilnim robotom, a pri predstavljanju rješenja pokazali su kako vladaju suvremenim tehnologijama.
Pobjednik ovogodišnjega natjecanja je student preddiplomskoga Studija informatike s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Filip Crnogorac, s idejom pametnoga prikupljanja otpadaka u kampusu Sveučilišta u Mostaru.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top