Novo Android TV korisničko sučelje se sada širi u Evropi, Indiji

Novo korisničko sučelje nalik Google TV-u izlazi na Philips, Sony i TCL Android TV, kao i na Nvidia Shield i druge kutije u mnogim evropskim zemljama, Indiji i drugim mjestima. Korisnici se žale na automatsku reprodukciju reklama.

Korisničko sučelje slično Google TV-u
Nakon inicijalnog lansiranja u februaru u Sjevernoj Americi i nekoliko najvećih evropskih zemalja, sada postoje izvještaji o tome da se on širi i u drugim regijama. FlatpanelsHD je kontaktiralo preko 20 korisnika u Evropi gde je počeo da se pojavljuje prošle nedelje.

Tu su i novi izvještaji iz Indije, Brazila i drugih zemalja.

Očigledno se pojavljuje na Android TV-ima 2017-2021 od OnePlus, Philips, Sony, Sharp, Realme, TCL i drugih brendova. Počeo je da se pojavljuje na uređajima Nexus Player, Nokia, Nvidia Shield, Motorola, Strong i Xiaomi.

Nije jasno koji će ga uređaji točno dobiti, ali čini se da Google planira da ga donese na skoro svaki uređaj. Ako ga još ne vidite, vjerovatno je samo pitanje vremena. Ne zahtijeva ažuriranje sistema jer ga Google izbacuje direktno kao ažuriranje aplikacije za pokretanje (naizgled verzija 3.0).

Novo Android TV korisničko sučelje oponaša Google TV, ali ne nudi punu funkcionalnost i ima manje kartica u odnosu na novi Chromecast i 2021 televizore kompanije Sony ili TCL.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top