Omiljena lozinka korisnika, 12345, više neće moći da se koristi

omiljena-lozinka-korisnika,-12345,-vise-nece-moci-da-se-koristi

U Velikoj Britaniji stupa na snagu nova regulativa koja zabranjuje prodaju tehnoloških uređaja sa slabim fabričkim lozinkama poput “admin” ili “12345”. Ova mjera je dio novih zakona koji zahtjevaju da svi pametni uređaji ispunjavaju minimalne bezbjednosne standarde.

Ministarstvo za nauku, inovacije i tehnologiju Velike Britanije najavilo je da će ovim potezom proizvođači telefona, televizora i pametnih zvona za vrata, među ostalim uređajima, biti pravno obavezni da zaštite uređaje povezane na internet. Korisnici će biti podstaknuti da promijene uobičajene lozinke.

Proizvođači moraju da objave kontakt informacije kako bi korisnici mogli da prijavljuju greške i probleme, a takođe moraju da budu transparentni kada je riječ o tome koliko je vremena potrebno da se objavi novo bezbjednosno ažuriranje.

Očekuje se da će ove mjere pomoći u jačanju povjerenja potrošača pri kupovini i korišćenju proizvoda u trenutku kada su potrošači i preduzeća sve češće meta napada hakera.

Potrošačka organizacija Which? izjavila je da je imala ključnu ulogu u iniciranju novih mjera i pozdravila je ove promjene.

Ovi zakoni su dio režima bezbjednosti proizvoda i telekomunikacione infrastrukture (PSTI), koji ima za cilj jačanje otpornosti Velike Britanije na sajber kriminal.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top