Pogon će biti središte za tehnološko inoviranje i zaposlit će 70 stručnjaka [Izvor: Rimac Energy].

Tvrtka Rimac Energy, jedan od predvodnik u razvoju naprednih sustava za skladištenje energije, nedavno je otvorila novi pogon u gradu Witneyju, u britanskoj pokrajini Oxfordshire. Rimac Energy podbrend je tvrtke Rimac Technology sa sjedištem u Zagrebu u Hrvatskoj i dodatnim uredima britanskoj pokrajini Oxfordshire.

U Witneyju će biti središte tima za tehnološko inoviranje. U pogonu koji se prostire na 1850 četvornih metara proizvodit će se nova generacija baterijskih sustava za skladištenje energije, a u njemu će biti otvoreno više od 70 radnih mjesta za visokokvalificirane zaposlenike poput inženjera, tehničara i istraživača koji dolaze iz tehnološke industrije.

Nova, najsuvremenija lokacija pokazatelj je predanosti Rimac Energyja svjetskom tržištu čiste energije i naglašava suradnju njegovih timova u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tvrtka Rimac Energy dio je Rimac Grupe, a specijalizirana je za naprednu tehnologiju sustava za pohranu energije (ESS), dizajniranje, razvoj i proizvodnju inovativnih stacionarnih rješenja ESS-a u cijeloj Europi. Primarna je misija Rimac Energyja ubrzati prijelaz na čistu i održivu energiju isporukom visokoučinkovitih rješenja ESS-a koja doprinose otpornijem energetskom pejzažu.

“Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bio predvodnik na polju tehnoloških inovacija i iznimno smo sretni zbog našeg širenja na to tržište. Ponosni smo na jačanje partnerstva između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva i pružanje podrške lokalnoj zajednici, te jedva čekamo surađivati s tamošnjim inženjerskim talentima kako bismo zajedno izgradili zeleniju budućnost za cijeli planet”, rekao je direktor Rimac Energyja Wasim Sarwar Dilov.

Rimac Energy nedavno je predstavio vlastiti proizvod SineStack, otkrivši budućnost čistog i učinkovitog baterijskog skladištenja energije. SineStack je osmišljen i proizveden u Europi i dokaz je predanosti tvrtke u promicanju revolucije čiste energije i jačanju mrežne otpornosti za budućnost.

>>ENNA i Rimac strateški partneri u razvoju energetskih tehnologija