Samsung: Dobit pala na najniži nivo od 2014. godine

samsung:-dobit-pala-na-najnizi-nivo-od-2014.-godine

Samsung Electronics objavio je da mu je tromjesečna dobit pala za dvije trećine na osmogodišnji najniži nivo jer je slabljenje globalne ekonomije utjecalo na cijene memorijskih čipova i smanjilo potražnju za elektroničkim uređajima.

Očekuje se da će se dobit Samsunga ponovo smanjiti u tekućem tromjesečju, rekli su analitičari, nakon što je južnokorejska kompanija objavila da je operativna dobit u razdoblju od oktobra do decembra vjerovatno pala za 69% na 4,3 triliona wona (3,37 milijardi dolara) sa 13,87 biliona wona godinu ranije. Bila je to Samsungova najmanja tromjesečna dobit od trećeg tromjesečja 2014.

Četvrta najveća azijska uvrštena kompanija po tržišnoj vrijednosti objavit će detaljne prihode 31. januara.

Rastuće globalne kamatne stope i troškovi života smanjili su potražnju za pametnim telefonima i drugim uređajima koje proizvodi Samsung, kao i za poluvodičima koje isporučuje konkurentima poput Applea.

Izvor: seebiz.eu


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top