Schneider proizvodi utičnice i sklopke iz reciklirane oceanske plastike

schneider-proizvodi-uticnice-i-sklopke-iz-reciklirane-oceanske-plastike

Schneiderova linija Merten izrađena je od poliamidnih ribarskih mreža prikupljenih u Indijskom oceanu i Arapskom moru [Izvor: Schneider Electric] Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane oceanske plastike. Nova linija utičnica i sklopki Merten izrađena od recikliranog materijala izvučenog iz oceana predstavljena je na sajmu International CES 2022. Isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da doprinesu ugljičnoj neutralnosti.

Schneiderova linija Merten poznata je po modernom dizajnu, a novi proizvodi izrađeni su od poliamidnih ribarskih mreža prikupljenih u Indijskom oceanu i Arapskom moru. Dostupna je na odabranim tržištima, a obuhvaća sklopke, utičnice i ukrasne okvire.

Na sajmu CES 2022 Schneider Electric osvojio je četiri nagrade za inovacije u kategorijama održivosti i pametnog doma. Jedna od njih je upravo za asortiman Merten Ocean Plastics koji je osvojio nagradu u kategoriji održivosti. Ova linija proizvoda također je prva u industriji koja je dobila međunarodni certifikat Cradle to Cradle Silver za odgovoran dizajn proizvoda i korake prema kontinuiranom kružnom gospodarstvu.

Napuštena ili izgubljena ribarska oprema čini oko 10 posto plastičnog otpada u oceanima. Novi modeli brenda Merten izrađeni od oceanske plastike doprinose smanjenju 640.000 tona ribarskih mreža koliko ih svake godine ostane u oceanu i prvi su korak prema povećavanju održivosti ovog asortimana proizvoda.

Novi materijal ima 82 posto manji ugljični otisak od tradicionalnog Schneider Electric udružio se s DSM-om, globalnim liderom u zdravstvu, prehrani i bioznanosti, na projektu transformiranja otpadnih ribarskih mreža u visokokvalitetnu tehničku plastiku koja se može koristiti u električnim uređajima. DSM surađuje s nekoliko lokalnih zajednica u Indiji na izvlačenju i prikupljanju odbačenih ribarskih mreža, dajući značajan doprinos lokalnom gospodarstvu i okolišu.

Prikupljene napuštene ribarske mreže se režu, čiste, prešaju i prolaze provjeru kvalitete prije slanja DSM-u na preradu u prenamijenjeni materijal Akulon. Novi materijal ima 82 posto manji ugljični otisak od tradicionalnog Nylona 6 koji se upotrebljava u sličnim proizvodima, čime se smanjuje potencijalni utjecaj proizvodnog procesa na globalno zagrijavanje, zakiseljavanje zraka i fotokemijsko stvaranje ozona.

Završni materijal sadrži i 15 posto staklenih vlakana kako bi proizvodi bili izdržljiviji, otporniji i dugotrajniji, a ujedno zadovoljili sve zahtjeve i standarde električne sigurnosti.

Potpuno reciklabilna ambalaža Dodatni doprinos održivosti je eliminiranje iz procesa pakiranja sve plastike za jednokratnu upotrebu i nereciklabilnih materijala. Linija Merten System M velik je iskorak kompanije Schneider Electric prema budućoj potpuno reciklabilnoj ambalaži. Dizajn kutija sadrži prepoznatljive logotipe kompanije Schneider Electric i branda Merten kao i simbol za oceansku plastiku.

“Linija proozvoda Merten izrađena od recikliranih materijala iz oceana samo je prvo od mnogih održivih rješenja kompanije Schneider Electric koja poduzima korake da svojim kupcima pomogne u postizanju globalnih ciljeva ugljične neutralnosti. Budućnost proizvodnje u sektoru upravljanja energijom mora biti zelena. Korištenje pravih materijala za posao od samog početka ključno je za stvaranje kružnog gospodarstva u ovoj industriji”, rekao je YiFu Qi, izvršni potpredsjednik Globalnog doma i distribucije u kompaniji Schneider Electric.

“Rješavanje globalnog problema oceanske plastike zahtijeva da čitava naša industrija napravi iskorak i pronađe inovativna rješenja za pokretanje kružne transformacije. Kroz suradnju s kompanijom Schneider Electric nastojimo napraviti mali korak prema održavanju zdravijeg morskog života, plaža bez smeća i čišćih oceana, a inicijativa osigurava i lokalne izvore zarade i stvara radna mjesta. Istovremeno omogućuje ekološki osviještenim osobama pristup sigurnim i elegantnim električnim utičnicama. Zajedno možemo stvoriti potražnju za prenamijenjenom plastikom i pomoći ponovo iskoristiti odbačene reciklabilne materijale”, istaknula je Helen Mets, izvršna potpredsjednica za materijale u DSM-u.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top