Android 12 Go Edition namijenjen je jeftinijim telefonima

android-12-go-edition-namijenjen-je-jeftinijim-telefonima

Google je odlučio predstaviti Android 12 Go Edition, Android namijenjen jeftinijim telefonima.

Fokus je stavljen na nesmetan rad i još bolju optimizaciju, zahvaljujući kojoj će se aplikacije na Android 12 Go Edition otvarati do 30% brže u odnosu na Android 11 Go Edition. Također, startup animacije će biti glatkije. Google se isto tako pobrinuo za memoriju telefona i trajanje baterije. Android 12 Go Edition će izvršiti hibernaciju aplikacija koje ne koristimo baš često, što će omogućiti štednju bateriju i memorije telefona. Osim toga, u multitasking izborniku, Android 12 Go Edition vrši izravan prijevod teksta prikazanog na ekranu i preslušavanje vijesti.

Bit će tu još par funkcija poput Nearby Share opcije koja će vam omogućiti lakši prijenos podataka s jednog uređaja na drugi, način rada za goste pomoću kojeg će netko tko želi koristiti naš uređaj moći otvoriti račun izravno sa zaključanog zaslona, kao i Files Go značajka koja će korisnicima omogućiti da povrate slučajno izbrisane podatke unutar 30 dana od brisanja.

Kao i u običnom Androidu 12 postoji nadzorna ploča za privatnost, koja će korisnicima služiti da pogledaju koje aplikacije koriste osjetljive podatke poput lokacije, mikrofona i kamere. Korisnici će zatim moći ograničiti aplikacijama da dobiju samo približnu aplikaciju, umjesto točne.

Android 12 Go Edition stići će sljedeće godine.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top