Skip to content

Beta verzija Androida 15 dostupna i za pametne telefone treće strane!

beta-verzija-androida-15-dostupna-i-za-pametne-telefone-trece-strane!

U nastavku članka slijedi popis pametnih telefona koji imaju pravo na preuzimanje beta verzije Androida 15.

Google je nedavno izbacio drugu javnu verziju Androida 15 beta, koja je donijela novi niz mogućnosti. Druga beta verzija je obično ona verzija koja postane dostupna kada Google novu verziju operativnog sustava želi predstaviti pametnim telefonima, koji su izvan Googleovog ekosustava. Korisnici će moći instalirati Android 15 beta na odabrane uređaje Xiaomi, Nothing, Honor, OnePlus, OPPO, Vivo, iQOO i još nekih drugih proizvođača pametnih telefona.

Slično kao i proteklih godina, radi se o standardnoj verziji Androidovog operativnog sustava, što znači da na primjer, ako Android 15 betu instalirate na OnePlus telefon, neće imati nijedan od ColorOS dodataka.

Koji sve Android pametni telefoni imaju pravo na preuzimanje Android 15 beta verzije?

Neki od ovih uređaja su nam poznati, neki su malo manje, no ono što je dobro jest to što se Google i dalje drži svog standarda, kada se radi o prikazivanju novih verzija operativnog sustava za javnost. Evo o kakvim se točno uređajima radi, to jest, koji će sve uređaji imati pravo preuzimanja Android 15 beta verzije:

 • Honor: Honor Magic 6 Pro, Honor Magic V2

https://developer.honor.com/en/docs/11100/guides/android_15_beta_guide

 • Xiaomi: Xiaomi 14, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4

https://www.mi.com/global/support/guidance/androidtbeta

 • OnePlus: OnePlus 12, OnePlus Open

https://community.oneplus.com/thread/1595803862105587712?irclickid=24%3Aw24xXDxyKUQJ2oxQ%3AGQD9UkHQcfV5n21GWk0&irgwc=1&utm_source=impact&utm_medium=affiliate&utm_content=Future%20PLC.&utm_term=ac-us&utm_campaign=12532

 • OPPO: Find X7
 • Vivo: Vivo X100

https://developer.vivo.com/promotion/android15

 • iQOO: iQOO 12
 • Nothing: Nothing Phone 2a

https://nothing.community/d/10106-android-15-developer-preview-program-beta-1

 • Realme: Realme 12 Pro+ 5G

https://c.realme.com/in/post-details/1790269629646561280

 • Lenovo: Lenovo Tab Extreme

https://dev.lenovo.com/android15

 • Sharp: Sharp Aquos sense8

https://k-tai.sharp.co.jp/support/developers/android15_betaprogram/

 • Tecno: Tecno Camon 30 Pro 5G

https://tspot.tecno.com/#/detail?tid=411927

Ovo su trenutno svi pametni telefoni na koje ćete moći preuzeti i instalirati beta verziju novog OS.

No je li to dobra ideja?

To ovisi o korisniku. Ako samo želite isprobati ono što Android 15 nudi u svojoj standardnoj verziji, ne bi bilo na odmet preuzeti njezinu beta inačicu. No trebate imati na umu da beta verzija nije dovršena, odnosno da postoji još puno toga što Google mora učiniti kako bi ova verzija prošla kao finalna.

No, ako ste zainteresirani i ako želite isprobati sve najnovije mogućnosti u Androidu 15 i još k tomu ako imate neki sekundarni uređaj, zašto ne instalirati i isprobati? Imajte samo na umu da postoji mnogo grešaka na ovoj beta verziji, a neke od najnovije otkriveni odnose se na povezivanje na internet i na mogućnosti koje su vezane uz kamere. No ako vas to ne brine i ako želite instalirati beta verziju Androida 15, samo idite na gore podijeljene poveznice za svakog proizvođača, odakle ćete moći odabrati ažuriranje.

Piše: Alan Milićpcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept