Donosimo prve fotografije Xiaomijevog HyperOS-a te nove detalje o promjenama u odnosu na MIUI

donosimo-prve-fotografije-xiaomijevog-hyperos-a-te-nove-detalje-o-promjenama-u-odnosu-na-miui

Xiaomi telefoni su zaista impresivni. Osim što je tvrtka u posljednje vrijeme uspjela plasirati na tržište jedne od najboljih specifikacija kamera, pomaknuti kvalitetu uređaja unutar raznih klasa te se priključiti modernim trendovima putem novih preklopnih telefona, nedavno smo dobili službenu potvrdu kako će se već standardno MIUI korisničko sučelje ubrzo zamijeniti s novim HyperOS-om.

Možemo se samo prisjetiti kako je prije desetak godina Xiaomi imao velike probleme s Androidom i trebalo je dosta vremena da se MIUI stabilizira te riješi raznih oblika bugova i grešaka u radu.

Sada nam dolazi HyperOS i već su se pojavile prve fotografije novog korisničkog sučelja te nove informacije o nekim funkcionalnostima koje će se razlikovati u odnosu na MIUI.

Curenje screenshotova

Na portalu gsmarena.com procurile su prve fotografije HyperOS korisničkog sučelja. Prvi pogled na njih otkriva nam kako se radi o prilično sličnom dizajnu kakav ima MIUI, no s malim promjenama.

HyperOS primjer

Čini se da postoji više opcija za prilagodbu zaključanog zaslona te mnogo detaljnije mogućnosti u vezi widgeta. Male promjene doživio je izbornik za brze postavke, no u cjelini nije primijećeno da postoji neki veći odmak.

Možda će neke ovo razočarati, no ovo su samo prvi screenshotovi i zapravo još ne znamo što će se dogoditi s glavninom izbornika i funkcija na Xiaomi telefonima te koje nas promjene kod njih očekuju. Čak i ako promjene kod HyperOS-a budu skromne, postoji argument da ono što je stabilizirano i solidno radi, a do tog je statusa došao MIUI, nije potrebno previše mijenjati.

Usporedba animacija na zaključanim zaslonima

Korisnik Twittera pod imenom Rajesh Rajput je na sljedećem videu usporedio zaključane zaslone na HyperOS-u te standardnom Pixel telefonu s Androidom 14.

Xiaomi HyperOS vs Google Pixel Android 14: AOD and Lockscreen Animation Comparison 👍 pic.twitter.com/Q44VQz7LyM

— Rajesh Rajput (Technobuzz) (@iRaj_r) October 19, 2023

Vidjet ćete kako HyperOS ima uglađene animacije i efekt sličan onom na iPhoneima koji zatamnjuje dijelove teksta iza pozadine zaključanog zaslona. Ovo je zaista zanimljiva vizualna promjena i treba se priznati da izgleda moderno i vrlo privlačno za korisnike.

Uzbudljive stvari se ove godine događaju kod Xiaomija i u iščekivanju smo dolaska Xiaomi 14 serije koja bi se službeno trebala pojaviti na tržištu 27. listopada. Jako nas raduje činjenica da će se Xiaomi obvezati na pružanje podrške za četiri velika Android ažuriranja te pet godina sigurnosnih ažuriranja s čime će postati još veća konkurencija Samsungu i Googleu. Iako trenutno znamo da se to odnosi na Xiaomi 13T te Xiaomi 13T Pro, želimo vjerovati da će isto dobiti i uređaji kod Xiaomi 14 serije.

Novi hardver i softver na ovim uređajima već će zapravo biti standardna promjena koju Xiaomi provodi prilikom izlaska nove serije, ali na HyperOS u punoj funkciji koji će biti globalno dostupan morat ćemo pričekati 2024. godinu.

Postoji šansa da će uređaji Xiaomi 14 serije imati ekskluzivu korištenja HyperOS-a, no za potvrdu toga pričekajmo kraj listopada.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top