Dosađuju vam reklame na Windowsu 11? Isprobajte ovaj alat!

dosaduju-vam-reklame-na-windowsu-11?-isprobajte-ovaj-alat!

Ovaj alat treće strane mogao bi biti vrlo koristan za sve one kojima dosađuje prevelik broj reklama na Windowsu 11.

Ako ste korisnik Windowsa 11 i ako vam idu na živce reklamni sadržaji, u tom slučaju ovaj članak je definitivno nešto što će vas zanimati. Naime, postoji besplatna aplikacija koja se koristi za ograničavanje reklama, kako bi vaše Windows 11 iskustvo bilo malo manje frustrirajuće. Aplikacija se skraćeno zove OFGB, što u biti znači ”Oh Frick Go Back”.

OFGB koristi Windows registar vašeg sustava za onemogućavanje svih vrsta reklama, uključujući i reklame File Explorera, savjete i trikove za zaključani zaslon, reklame za postavke, reklame vezane uz “Završi postavljanje”, reklamne sadržaje vezane uz “Welcome Experience”, prilagođene reklame, “Tailored Experiences” reklame i naravno reklame za izbornik Start.

ofgb

Alat je jednostavan za korištenje, a vi kao korisnik možete birati između onoga što od toga želite isključiti, jednostavnim označavanjem odgovarajućih kućica. Iskreno rečeno, preporučio bih da ih sve isključite, to jest, ako želite iskustvo korištenja Windowsa 11 bez reklama.

Kako i odakle preuzeti OFGB alat

OFGB možete preuzeti s njegove službene GitHub stranice (na koju možete otići klikom na ovu poveznicu https://github.com/xM4ddy/OFGB) , s time što postoje dvije verzije: samostalna ali i veća verzija i ona koja nije samostalna, što znači da ovisi o vanjskim softverskim komponentama. Ako niste upoznati s kodiranjem i niste sigurni koju biste verziju trebali nabaviti, preporučuje se prva verzija, odnosno preuzimanje OFGB-Deps.exe.

Nadalje, bilo bi dobro provjeriti jeste li preuzeli jednu od verzija datoteka izvornog koda; preporučuje se .zip datoteka. Nakon što ste preuzeli sve datoteke samo kliknite na OFGB-Deps.exe za početak instalacije alata na vaše računalo.

OFGB: jednostavan način za rješavanje svih reklama na Windows 11 sustavu

OFGB alat je osmislila korisnica pod nadimkom xM4ddy i to na temelju Arch Linuxa; Arch je prilagodljiva verzija Linuxa. Alat je, nedugo nakon što je osmišljen, postavljen na GitHubu. Razlog zašto je ova korisnica osmislila ovaj alat u biti je jednostavan: prema njezinim riječima, njoj samoj bilo je dosta više reklamnog sadržaja, koje je Microsoft dodatno ”natrpao” u Windows 11, a koji se vrlo često pojavljuju gotovo u svakom kutku operativnog sustava. Ona je sama u vezi toga napisala sljedeće:

“Windows me sve više počeo živcirati, najviše dodavanjem sve više i više telemetrije, reklama i uklanjanjem mogućnosti koje bi se lako mogle konfigurirati”.

Sve u svemu, ako ste i vi korisnik kojemu je dosta reklamnog sadržaja unutar Windowsa 11 i ako ste se pitali može li se učiniti nešto po tom pitanju, odgovor glasi: može. Idite na GitHub-ovu stranicu, na koju možete otići klikom na poveznicu koja je postavljena iznad u članku i odande preuzmite ovaj malen, ali vrlo koristan alat, zahvaljujući kojem ćete konačno moći reći ”zbogom” reklamama na Windowsu 11!

Piše: Alan Milićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top