„Drag and drop“ stigao na File Explorer! Provjerite koje ažuriranje preuzeti

„drag-and-drop“-stigao-na-file-explorer!-provjerite-koje-azuriranje-preuzeti

O „drag and drop“ značajki na File Exploreru već se dugo priča, no prva testiranja su bila pokazala kako postoje razni bugovi koji umanjuju kvalitetu korisničkog iskustva pa je Microsoft odlučio sve „ispolirati“ te privremeno odgoditi korištenje.

Sada smo konačno dobili potvrdu da „drag and drop“ značajka dolazi na Windowse 11 i već znamo koje je opcionalno ažuriranje potrebno preuzeti.

KB5037853 ažuriranje

Microsoft je ovih dana objavio opcionalno ažuriranje za Windowse 11 pod oznakom KB5037853 i s njim se končano može isprobati dugoočekivana „drag and drop“ funkcija unutar adresne trake u File Exploreru.

Ponovno treba istaknuti kako je KB5037853 opcionalno ažuriranje te ćete ga morati samostalno preuzeti. Unutar „Windows Update“ sekcije u „Settings“ aplikaciji potrebno je otvoriti izbornik s opcionalnim ažuriranjima, naći KB5037853 ažuriranje te kliknuti na „Download & Install“ opciju pored njega.

Treba reći kako se radi o prilično velikom ažuriranju pa se pobrinite da imate dovoljno memorijskog prostora, a još jedna zanimljiva značajka koju s njim dobivate je „Account Manager“ sekcija unutar Start izbornika. Kada ste u Windowsima 11 prijavljeni sa svojim Microsoft korisničkim računom, spomenuta nova sekcija olakšat će vam put do njegovih postavki i lakše ćete pratiti sve obavijesti vezane uz njega.

Neki tvrde kako se nova „Account Manager“ sekcija nalazi na tankoj granici između pomoći i reklamiranja, no Microsoft navodi kako se prvenstveno radi o još jednom segmentu koji korisnicima olakšava upravljanje s korisničkim računom.

Obilježja „drag and drop“ značajke

Drag and drop“ značajka za File Explorer bila je, kako smo već naveli, još ranije predstavljena i ubrzo povučena zbog izvedbe prepune bugova. Nakon toga uslijedila su testiranja, a sada možemo reći da korisnicima službeno postaje dostupna.

Značajka je usko vezana uz adresnu traku kod File Explorera i omogućuje vam da datoteke i mape slobodno premještate s lokacije na lokaciju. Radi se o vrlo jednostavnom postupku koji je praktičan te mnogima otprije poznat pa će novi način pozicioniranja podataka na razne lokacije sigurno ubrzati rad mnogim korisnicima.

Konkretniji uvid u to kako izgledaju nova „Account Manager“ sekcija te „drag and drop“ funkcija u File Exploreru možete dobiti u sljedećem videu:

Službene informacije o svemu novom što dolazi s opcionalnim KB5037853 ažuriranjem možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Svakako se nadamo da će sada „drag and drop“ funkcija trajno ostati unutar File Explorera. Njeno uvođenje također je dobar znak jer se pokazalo da Microsoft ipak i dalje misli na unaprjeđenje bazičnog Windows iskustva te da se kod Windowsa 11 ipak sve ne svodi na unošenje novih AI elemenata.

U slučaju da smatrate kako preuzimanje KB5037853 ažuriranja može donijeti potencijalne probleme kod stabilnosti sustava, pričekajte June Patch Tuesday 2024 ažuriranje koje će biti službeno i čiji će sastavni dio biti sve značajke koje smo naveli.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top