Izvršni direktor Intela nagovještava potencijalno lansiranje Windowsa 12 tijekom 2024.

izvrsni-direktor-intela-nagovjestava-potencijalno-lansiranje-windowsa-12-tijekom-2024.

Glasine o Windowsu 12 počele su dobivati na snazi u industriji, a sada se vatra podgrijala nakon izjave izvršnog direktora Intela, koji tvrdi da bi se lansiranje moglo dogoditi u drugoj polovici 2024. godine.

Intel bi mogao imati uvid u sljedeće izdanje Windows OS-a, Windows 12, koje se najavljuje za 2024. godinu

Intelov glavni financijski direktor, David Zinser, dao je opsežan intervju (putem SeekingAlpha) na događaju “Citi 2023 Global Technology Conference“, gdje je izvršni direktor tvrdio da će nadolazeća godina biti uzbudljiva, posebno za Windows. Evo što je rekao:

Zapravo mislimo da će 2024. biti prilično dobra godina za klijente, posebno zbog osvježavanja Windowsa. Još uvijek mislimo da je instalirana baza prilično stara i zahtijeva osvježenje i mislimo da bi sljedeća godina mogla biti početak toga, s obzirom na Windows katalizator. Stoga smo optimistični u pogledu toga kako će se stvari odvijati početkom 2024.

Sada, spominjanje Windowsa 12 ovdje nije konkretno, a izjava o “osvježi” mogla bi upućivati na potencijalno ažuriranje postojećeg Windowsa 11, ali kao što je istaknuo Windows Central, slične izjave dane su i 2021., gdje je nova verzija Windowsa je rečeno kao “osvježenje”. To implicira da je Windows 12 doista planiran za lansiranje, iako još nismo sigurni u datum izlaska.

Intel-Meteor-Lake-Arrow-Lake-VPU-NPU

Što se detalja oko Windowsa 12 tiče, oni su vrlo škrti. Međutim, na temelju Microsoftovog nedavnog pristupa njihovim aplikacijama, čini se da će sljedeća verzija Windowsa također dobiti “tretman umjetne inteligencije”, integrirajući generativni AI kako bi korisničko iskustvo bilo značajno bolje. OS bi mogao iskoristiti najnoviji AI hardver koji se nalazi na Intelovim i AMD procesorima.

Microsoft zapravo nije ponudio mnogo informacija o tome što planira sa sljedećom verzijom Windowsa. Možemo očekivati da će stvari poput korisničkog sučelja, izbornika Start, widgeta itd. biti ažurirane (iako ne nužno na bolje), ali što je s temeljnom strukturom?

Bilo je mnogo nagovještaja o tome da Microsoft ozbiljno revidira OS već neko vrijeme i čini se da su neke od očekivanih promjena povezane s onim što Intel radi sa svojim klijentskim procesorima, poput daleko veće integracije AI sustava i uklanjanja naslijeđenih značajki i podrške, koje samo smetaju općoj izvedbi.

Inače kupci slabo prihvaćaju Windows 11 i Microsoft će 2024. gledati kao godinu u kojoj će što više korisnika isključiti sa Windowsa 10. A ako će Intel igrati zajedno s njim, tako da njegovi novi čipovi budu znatno brži s novim OS-om, onda bi iduće godine mogli gledati veliku migraciju korisnika, kojoj se nadalo, (ali se nikad nije dogodilo), i sa Windowsima 11.

Ipak, lansiranje Windowsa 12 i sve informacije koje dolaze trenutno su u ranoj fazi, tako da ćemo trebati strpljenje za više konkretnijih značajki. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se pojavljivati detalji oko novog OS-a, otkrivajući buduću putanju Microsofta u pogledu najraširenijeg operativnog sustava za osobna računala.

Piše: D.M.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top