skip to Main Content
Meta uvodi pretplatu radi potvrde računa

Mark Zuckerberg, vlasnike Mete (kompanije u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram) objavio je da uvodi “Meta Verified”, pretplatu u iznosu od 11,99 dolara na mjesec radi potvrde računa na platformama dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

“Meta Verified”, koja će ove sedmice biti najprije dostupna u Australiji i u Novom Zelandu, slična je sistemu koji je Elon Musk uveo na Twitteru, s uslugama provjere identiteta i s prednostima kao što je “direktan pristup korisničkoj službi”.

‘Poboljšanje vjerodostojnosti’

“Zamisao je bila poboljšati vjerodostojnost i sigurnost naših usluga”, rekao je Zuckerberg u poruci na Instagramu i na Facebooku.

Pretplatnici će na Facebooku i na Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet provjeren, zaštitu za svoj račun (protiv krađe identiteta), pristup korisničkoj službi i veću vidljivost, rekao je glasnogovornik Mete, prenosi AFP.

Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija.

91

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

Back To Top
Search