Microsoft gasi podršku za Windows Mixed Reality

microsoft-gasi-podrsku-za-windows-mixed-reality

Još jedan Microsoftov projekt odlazi na groblje. Ovoga puta je Microsoft odlučio ugasiti podršku za Windows Mixed Reality, koji će zajedno sa Mixed Reality Portal i Windows Mixed Reality for SteamVR aplikacijama biti uklonjen u budućem ažuriranju za Windowse.

Microsoft je predstavio Windows Mixed Reality još 2017. godine, kako bi se natjecao s konkurentima kao što je HTC i Oculus. Radilo se o platformi koja je spajala virtualnu i proširenu stvarnost, tzv. izmiješana stvarnost. Prvi podržani headset bio je Microsoft HoloLens, no ubrzo su se pridružili i drugi proizvođači, kao što su Acer, HP, Lenovo i Dell, koji su ponudili svoje headsetove za izmiješanu stvarnost.

Microsoft je ove godine otpustio veliki broj zaposlenih, od kojih su mnogi radili na projektu mješovite stvarnosti, a šef HoloLensa Alex Kipman otišao je prošle godine zbog optužbi za nedolično seksualno ponašanje.

Treba napomenuti da se Microsoft ne povlači iz VR-a. Uskoro će se Microsoft Mesh povezati s Microsoft Team te će omogućiti virtualne sastanke sudionika bez potrebe za headsetom, a oni koji imaju Meta Quest mogu koristiti Office paket, kao i Xbox Cloud Gaming.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top