Microsoft implementira još jednu veliku promjenu unutar svog Windowsa 11!

microsoft-implementira-jos-jednu-veliku-promjenu-unutar-svog-windowsa-11!

Čini se da Microsoft čini veliku promjenu u jednoj od najkorisnijih značajki sustava Windows 11, s redizajniranim upraviteljem zadataka koji se pojavljuje u novoj verziji za pregled.

Pregledne verzije sustava Windows 11 dostupne su odabranim korisnicima koji su se prijavili za “Windows Insiders”. Oni mogu provjeriti nove i nadolazeće značajke, istovremeno ukazivati na probleme ili bugove, dajući Microsoftu dobru predodžbu o vrsti prijema koju će nova značajka dobiti, a također imaju uočene i ispravljene probleme prije nego što bude uvedena svima koji trenutno koriste sustav Windows 11.

Kako izvještava Windows Central, najnovija verzija, 22538, dolazi s dotjeranim upraviteljem zadataka s novim dizajnom koji je više u skladu s ostatkom izgleda sustava Windows 11. Ne samo da sada više izgleda kao da pripada u Windows 11, kartice za prebacivanje između prikaza više nisu na vrhu aplikacije. Umjesto toga, slijevaju se na lijevoj strani kao izbornik, slično kao većina modernih Windows 11 aplikacija.

Microsoft nije spomenuo nikakva podešavanja Upravitelja zadataka, a čini se da je verzija u verziji 22538 iznimno rana, jer nije u potpunosti funkcionalna. Ako se oslanjate na Upravitelj zadataka, kao što mnogi od nas čine (to je zgodan alat za zatvaranje programa koji ne reagiraju ili provjeru kako vaš sustav radi), onda za sada propustite Windows 11 build 22538. Ipak, to nam daje ideju o tome što Microsoft planira za legendarni Task Manager.

Napokon poboljšani Upravitelj zadataka?Uvijek nam je drago čuti da Microsoft radi na poboljšanju svojih naslijeđenih aplikacija i usklađivanju sa sustavom Windows 11. Mnoge aplikacije koje dolaze sa sustavom Windows 11, kao što je Paint, pojavljuju se u raznim verzijama sustava Windows već desetljećima, tako da su mnogi od njih već zakasnili za ”facelifting”, a dobivaju i dodatne značajke koje će ih učiniti korisnijima.

Task Manager je jedan od takvih alata. Bio je glavna komponenta izdanja sustava Windows od Windows NT 4.0 davne 1996. godine i jedan je od najkorisnijih alata uključenih u operativni sustav. Kada pritisnete Ctrl + Shift + Esc, pojavit će se Upravitelj zadataka i prikazati sve aplikacije, usluge i procese koji su trenutno pokrenuti na vašem računalu.

Ako vaše računalo radi sporo, provjera Upravitelja zadataka dobar je način da vidite postoji li određena aplikacija koja uzrokuje probleme. Također, ako se aplikacija sruši i prestane reagirati, otvaranje Task Managera omogućuje vam da je zatvorite. Prepun je praktičnih značajki, od kojih se mnoge nisu mijenjale godinama, a iako su potezi Microsofta da se više uklopi u cjelokupni izgled sustava Windows 11 za dobrodošlicu, također pozivamo na oprez. Prilikom podešavanja tako korisne naslijeđene aplikacije, Microsoft mora paziti da ne ispusti praktične značajke ili jednostavno aplikaciju previše, jer bi to moglo frustrirati korisnike koji su počeli ovisiti o Upravitelju zadataka.

Microsoft mora osigurati da izgled i dojam Windowsa 11 ostanu dosljedni i u odnosu na nove i na starije aplikacije, ali također mora osigurati da to ne dolazi po cijenu upotrebljivosti.

Nadamo se da ćemo dobiti jasniju ideju o tome što Microsoft planira učiniti s upraviteljem zadataka u sustavu Windows 11 u nadolazećim verzijama Insidera.

Piše: Ivan Hečimovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top