Najnovije Windows 11 ažuriranje uzrokuje probleme s AMD Adrenalin Control Panelom, vraća postavke na zadane

najnovije-windows-11-azuriranje-uzrokuje-probleme-s-amd-adrenalin-control-panelom,-vraca-postavke-na-zadane

Najnovije ažuriranje sustava Windows 11 uzrokuje probleme korisnicima AMD-a vraćajući njihove postavke na zadane na upravljačkoj ploči Adrenalin Drivera, što mnoge korisnike iritira.

AMD-ov adrenalinski upravljački program ne radi dobro s novim ažuriranjem sustava Windows 11, postavke se nakon ponovnog pokretanja vraćaju na zadane

Problem se najprije pojavio na AMD-ovom forumu, gdje su korisnici prijavili da su se njihove postavke u Adrenaline kontrolnoj ploči vratile na zadane nakon ponovnog pokretanja. Nekoliko različitih korisnika ponovilo je vrlo sličan problem i čini se da je problem u određenoj mjeri raširen. Kumulativno ažuriranje za Windows 11 KB5030310 navodno je krivac za pogreške unutar aplikacije AMD Adrenalin, a tvrtka tek treba odgovoriti na ovaj problem.

Problem “poništavanja” vjerojatno je ograničen na određenu publiku budući da većina korisnika uopće neće promijeniti svoje postavke upravljačkog programa, ali svejedno zahtijeva istragu i treba ga popraviti što prije. Iako to nema nikakvog utjecaja na funkcionalnost upravljačkog programa, jedini kompromis s kojim ćete se suočiti jest da će se vaše postavke vraćati svaki put kada ponovno pokrenete računalo, što je svakako iritantno za one koji su prilagodili svoje postavke prema svojim željama.

AMD-Adrenalin-Software-Edtion-Control-Panel-Issue

Iako ni AMD ni Microsoft nisu odgovorili na problem, jedan korisnik na AMD forumima osmislio je privremeni popravak, povezan s upotrebom “vivetoola”, koji, ukratko, onemogućuje Window’s Copilot, što je zapravo razlog problema . Korisnici bi to mogli sami primijeniti, ali na vlastitu odgovornost. Međutim, savjetujemo da to ne radite jer je to dugotrajan proces i može pogoršati stvari ako se ne izvede ispravno. Ako se suočite s ovim problemom, trebali biste pričekati AMD-ovo službeno ažuriranje softvera, koje će uskoro izaći.

Piše: D.M.

pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top