Neobičan zaokret Microsofta – ponovno otvoreno beta testiranje za Windows 10!

neobican-zaokret-microsofta-–-ponovno-otvoreno-beta-testiranje-za-windows-10!

Svjedočimo li zaokretu po pitanju Windowsa 10? Operativnom sustavu kojemu završava podrška u listopadu sljedeće godine ponovno je otvoreno beta testiranje za nove značajke i nadogradnje.

Microsoft očito mijenja svoje planove, a nekako smo i mogli nagovijestiti da naglo otkazivanje trenutno najpopularnijeg Microsoftovog operativnog sustava ne može biti preko noći i da je zapravo mnogo toga u igri.

Windows Copilot

Microsoft kaže kako mu Windowsi 10 „još uvijek trebaju“

Windowsi 10 već su dobili AI Copilot značajku koja je bila ekskluzivna za Windowse 11 i nekako su se svi korisnici već pomirili s time da se radi o zadnjoj većoj nadogradnji za operativni sustav koji se polako približava svom kraju.

Poslije toga na Windowse 10 su stigle neke manje značajke koje su se pokazale korisnima, no radi se o sitnim preinakama koje neki čak zanemaruju.

Sada imamo potpuno drugačiju situaciju i prilično je iznenađujuća objava na službenom Microsoftovom blogu. Microsoftovo objašnjenje kao da je došlo iz neke druge tvrtke jer se navodi sljedeće: „Kako bi doveli nove značajke i daljnja poboljšanja na Windowse 10 po potrebi, trebamo mjesto na kojem se može izvoditi razvoj aktivnih značajki za Windows Insider“.

Zaista imamo dojam kao da Microsoft sad radi potpuni zaokret oko Windowsa 10 i pitanje je što možemo očekivati u drugoj polovici ove godine.

Objava na blogu nije objasnila što znače poboljšanja za Windowse 10 i kakvi su konkretni planovi za spomenute nove značajke pa ćemo u daljnjem razdoblju morati pratiti što se događa unutar Windows Insider programa.

Termin kraja podrške i dalje ostaje

Kad govorimo o kraju podrške za Windowse 10, sve je ostalo isto i iz drugih Microsoftovih objava je vidljivo da će listopad 2025. i dalje ostati kao termin.

Vjerujemo kako se od toga neće odustati, ali nova odluka o otvaranju beta testiranja pomalo baca sumnju na sve što je rečeno za Windowse 10.

Microsoft je svjestan činjenice koliko je još korisnika ostalo na Windowsima 10, a pogotovo kad se radi o tvrtkama za čije je sustave isti operativni sustav podloga. Također se zna da Windowsi 11 ne briljiraju i da nisu stekli povjerenje od korisnika kao novi operativni sustav. Kad se još uzme u obzir potencijalna ekološka katastrofa koja bi nastala s odlaganjem na otpad svih računala koja ne odgovaraju strogim kriterijima za Windowse 11, čini nam se da čelnim ljudima Microsofta nije lako i da dobro važu svaku potencijalnu odluku.

Windowsi 10 još uvijek drže 68 posto tržišnog udjela (u odnosu na skromnih 28 posto od Windowsa 11) i zaista se nadamo da će ova činjenica biti polazište za sve nove odluke koje će se ticati budućnosti Microsoftovih korisnika.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top