skip to Main Content
Predstavljen je Microsoft 365 Copilot
Predstavljen-je-microsoft-365-copilot

Ovih dana se u svijetu umjetne inteligencije dogodilo mnogo toga. Nakon što je OpenAI objavio GPT-4, ažurirani model umjetne inteligencije koji pokreće njegov impresivan i iznimno popularan ChatGPT generativni AI i nakon što je Microsoft doveo GPT-4 u Bing tražilicu, iz Microsofta su otkrili novo AI pojačanje naziva Microsoft 365 Copilot. U pitanju je AI pomoćnik za Microsoft 365 platformu, koja obuhvaća Word, Excel, Powerpoint i druge aplikacije. Cilj Copilota je omogućiti automatizaciju mnogih zadataka koji su se do sada morali obavljati ručno.

Microsoft 365 Copilot

Sposobnosti Microsoft 365 Copilota razlikuje se od aplikacije do aplikacije. Primjerice, u Wordu je u stanju generirati tekst na temelju jezičnih naredbi pisanih prirodnim jezikom.
U Powerpointu će na osnovu onoga što je napisano u Wordu biti moguće kreirati prezentaciju i promijeniti oblik iste. U Excelu će moći analizirati i istraživati podatke, a u Outlooku će analizirati poštu i pomoći u nacrtu odgovora i sažimanju e-poruka.

U Teamsima će pomoći u sažimanju trenutne aktivnosti korisnika, kao i automatiziranju izrade agende na temelju povijesti prethodnih razgovora. Predstavljen je i Business Chat, potpuno novo iskustvo chata u poslovnom okruženju koje će koristiti AI i koje će vam omogućiti dobijete sažetak informacija koje su izvučene iz drugih Microsoftovih aplikacija.

Microsoft 365 Copilot trenutno je na testiranju kod 20 partnera, a u nadolazećim mjesecima popis testera bit će proširen. Konkretni detalji o cijenama i dostupnosti bit će objavljeni tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.pcchip.hr

154

Vezani članci

Back To Top
Search