Prointer izgubio licence Microsofta?

“Brisanje sa liste Microsofta znači da Prointer nema više licencu te kompanije i da ne ne može koristiti i prodavati programe (proizvode) te firme”.

“Zvanično, ne mogu ništa reći.

No, tačno je. Firma Prointer ITSS nije više partner”, rečeno je za Politicki.ba iz Microsofta.

Ova je velika američka kompanija skinula s liste svojih partnera firmu Proiter ITSS, za koju se veže i sin Milorada Dodika, Igor.

TV BN prvi je objavio da je američka tehološka firma Microsoft sa svoje liste partnera skinula ovu firmu.

“To je posljedica američkih sankcija koje su uvedene članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, čiji sin Igor, kako je on (Dodik) sam priznao sarađuje sa komapnijom Prointer”, napisao je RTV BN.

Sjedinjene Američke Države su početkom januara ove godine uvele nove, šire sankcije Dodiku, optužujući ga i za korupciju.

Zvaničnici SAD, predvođeni Gabrielom Escobarom, sve ga glasnije optužuju za upletenost u visoku korupciju.

“Brisanje sa liste Microsofta znači da Prointer nema više licencu te kompanije i da ne ne može koristiti i prodavati programe (proizvode) te firme”, naveo je RTV BN.

Politicki.ba ranije je dobio informacije da je zbog toga (bio) onemogućen rad niza javnih i privatnih firmi u Bosni i Hercegovini. Rečeno nam je da su, na primjer, Elektroprivreda entiteta Rs, Poreska uprava, Pošta Rs… imale ozbiljne zastoje u radu.

“Nisu mogli isprintati ništa. Od računa do pisama…”, rečeno nam je.

Iz firme Porinter ITSS nisu se (još) očitovali na ove navode.

Na njihovoj web-stranici Microsoft je i dalje naveden kao jedan od partnera.

politicki.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top