Recenzija McAfee Total Protection

recenzija-mcafee-total-protection

McAfee Total Protection je sve u svemu odličan antivirusni alat, kojeg samo određeni nedostaci sprječavaju u tome da bude savršen.

Ukratko…

Prednosti McAfee Total Protection softvera ogledaju se u obrani od zlonamjernog softvera, zaštiti korisnika na internetu, mogućnostima obrane od različitih drugih internetskih prijetnji, kao i u VPN-u koji je jednostavan za korištenje. No, njegov nepouzdan upravitelj lozinki potkopava njegovu ukupnu vrijednost, a aplikacija može značajno utjecati na performanse sustava na računalima srednjeg razreda, kao i na računalima ulazne razine. Ovo je u biti jedan od najvećih minusa McAfee-evog softvera za sigurnost.

Što sve uključuje McAfee Total Protection kao dio svog zaštitnog softvera?

Usprkos relativno niskim početnim cijenama, McAfee početni plan više je usporediv s ponudom konkurentske srednje razine. Osnove uključuju zaštitu od zlonamjernog softvera, mreže i mrežnih prijetnji, koja neprestano skenira u potrazi za opasnim softverom i mogućnostima ostvarivanja neovlaštenog pristupa na računalo korisnika, potencijalnim uljezima koji mogu doći s interneta, kao i sumnjivim internetskim stranicama.

U set su isto tako uključeni i upravitelj lozinki i VPN s neograničenom upotrebom; alat za uklanjanje tragača koji briše kolačiće, tragače i povijest preglednika iz vašeg preglednika i uslužni program za uništavanje datoteka. Dostupna je i zasebna aplikacija za zaštitu od prijevara ili ”Scam Protection” za mobilne uređaje.

Cijena

McAfee Total Protection razlikuje se u cijeni ovisno o broju obuhvaćenih uređaja. Kada se kupi putem web stranice McAfee, cijene pogledajte u nastavku. Planovi dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Vrste pretplate, ovisno o razini zaštite:

 • 34.95€ “Osnovni” ili ”Basic” plan za 1 uređaj za 1 godinu
 • 69.95 “osnovni” ili ”Basic” plan za 1 uređaj za 2 godine
 • 99.95€ “Premium” plan za 10 uređaja za 2 godine

Podrška za uređaje obuhvaća Windows, macOS, ChromeOS, iOS i Android. Dobivate pet licenci za VPN i upravitelja lozinkama, koje možete dijeliti s drugima.

Obilježja McAfee Total Protection

Iako je internetska stranica McAfee-a onako, djelomično zbunjujuća, najviše zbog nedosljednih naziva proizvoda, početak rada s McAfee Total Protection je jednostavan: prvo se možete odlučiti za besplatnu probnu verziju ili izravno krenuti s kupnjom licence. U svakom slučaju, dobit ćete vezu za preuzimanje aplikacije.

McAfee je kao aplikacija vrlo ”čista” i moderna, no nažalost, osjeti se neorganiziranost, što je nešto na čemu je McAfee mogao poraditi. Glavne mogućnosti mogu se poprilično brzo pronaći. Imate prečace koji vode do antivirusnih skeniranja, VPN-a, alata za uklanjanje tragača, preuzimanja za dodatne uređaje i zaštite identiteta. Svi oni dostupni su na početnom zaslonu.

Dodatne mogućnosti mogu se pronaći ako kliknete na lijevu navigacijsku traku,. Radi se o traci na kojoj se nalazi pet ikona koje se proširuju u klizeći izbornik kada korisnik klikne na njih. Tipke s četiri sićušna kvadrata otvara podizbornik ”Moja zaštita”, koji predstavlja sve opcije skeniranja, stavke u karanteni, uslužni program za uništavanje datoteka, postavke vatrozida, nadzor identiteta, upravitelj lozinki, VPN, alat za uklanjanje tragača i poveznicu za proširenje alata na internetski preglednik.

Podaci o računu i aplikaciji dostupni su putem donje ikone lijeve navigacijske trake (Račun). Ovdje ćete pronaći opcije za dodavanje uređaja, posjet web portalu računa, gdje možete potražiti aktivacijske kodove za VPN i upravitelja lozinkama, ažuriranja aplikacija, pomoć te privatnost i pravne uvjete. Postavke aplikacije također se nalaze ovdje, ali nećete moći puno toga konfigurirati.

Vrsta zaštite koju pruža McAfee Total Protection

Zaštita u stvarnom vremenu

McAfee Total Protection kontinuirano nadzire vaše računalo u potrazi za neuobičajenim aktivnostima, kao što su nove ili promijenjene datoteke i aplikacije, uključujući ponašanje aplikacije. Nažalost, mogućnosti u pogledu onoga što korisnik može raditi unutar opcija su dosta ograničene, tako da to treba imati na umu.

Radi zaštite tijekom pregledavanja interneta, trebat ćete zasebno instalirati proširenje unutar internetskog preglednika. Proširenje prati i neprestano skenira internetske stranice, u potrazi za onima koje su zlonamjerne. Bing nije podržana tražilica, tako da će vjerni ljubitelji Edgea morati prijeći na Chrome ili Firefox.

McAfee Total Protection automatski je konfiguriran za povremeno skeniranje sustava i to u ranim jutarnjim satima: predefinirano je zadano za svaki drugi ponedjeljak u 4:00 ujutro. Interval možete promijeniti na drugu unaprijed postavljenu postavku, jednom tjedno ili jednom mjesečno ili možete napraviti vlastiti prilagođeni raspored skeniranja koji se izvodi svaki tjedan, drugi tjedan ili prvi tjedan u mjesecu.

Vatrozid

McAfee je neobičan po tome što njegov vatrozid radi uz zadani vatrozid unutar Windowsa. Usredotočen je na pregled samo odlaznih veza, dopuštajući Windowsu praćenje dolaznih veza. Ako se aplikacija pokuša povezati s nečim što djeluje kao da je zlonamjerna internetska stranica ili se na neki drugi način nepravilno ponaša u svojim zahtjevima za promet, McAfee će joj prekinuti pristup internetu. Naravno, korisnik svaku stranicu može staviti na ”bijelu listu”.

VPN

Najlakši način za pristup McAfee VPN-u je putem aplikacije Total Protection: kontrole su ugrađene i sve se nalaze na jednom zaslonu. Možete uključiti ili isključiti VPN, odabrati ili promijeniti svoju lokaciju i promijeniti postavke automatskog povezivanja i sigurnog ponovnog povezivanja.

Alternativno, možete preuzeti i instalirati aplikaciju McAfee Safe Connect putem zaštitnog internetskog portala. Sučelje je malo drugačije: korištenje VPN-a, pregled statistike korištenja i mijenjanje njegovih postavki vrši se putem različitih zaslona. Primarna prednost aplikacije Safe Connect je ta što kao zasebnu aplikaciju možete izolirati ovu mogućnost za uređaj poput Chromebooka ili pametnog telefona.

Isplati li se kupiti McAfee Total Protection?

McAfee Total Protection pokriva sve osnove mogućnosti zaštite na internetu. Besplatni softver može adekvatno pokriti zaštitu od zlonamjernog softvera i mreže, ali Total Protection uparuje upravljanje lozinkama i VPN usluge sa svojim antivirusnim sustavom, plus dodaje nekoliko uslužnih programa za računala koji pokrivaju sve osnove, ali i više.

Najveći minusi ogledaju se u tome što je sučelje istovremeno jednostavno i kompleksno za korištenje, kao i upravitelj lozinki s nepouzdanim sustavom za postavljanje. No ako možete zanemariti ove stvari, onda biste definitivno trebali odabrati McAfee Total Protection.

Zahtjevi za instaliranje i korištenje McAfee Total Protection

Operativni sustavi:

 • X64 procesori: Microsoft Windows 11 i Windows 10 (RS5) i noviji​
 • ARM64 procesori: Microsoft Windows 11 i noviji
 • Build 4.17.1 ili noviji: macOS 10.15 i noviji
 • Google Android pametni telefoni i tableti 9 ili noviji
 • Apple iOS 15 ili noviji
 • ChromeOS 102.0.5005 i noviji

Hardverski zahtjevi:

 • 2 GB RAM
 • 1,3 GB slobodnog prostora na disku
 • Procesor brzine od 1 GHz

Podržani internetski preglednici:

 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari (za Mac i iOS)​
 • Microsoft Edge

Cijena: 34.95€

Piše: Alan Milićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top