Windows 11 ažuriranje KB5034765 uzrokuje probleme s taskbarom, što učiniti?

windows-11-azuriranje-kb5034765-uzrokuje-probleme-s-taskbarom,-sto-uciniti?

Ranije ovog mjeseca, Microsoft je objavio kumulativno ažuriranje za sve podržane verzije Windowsa. Windows 11 22H2 i 23H2 verzije dobile su ažuriranje KB5034765 s poboljšanjima sigurnosti i kvalitete rada. Međutim, za neke korisnike, KB5034765 donio je samo probleme – posebno s taskbarom.

Prema različitim izvješćima na Redditu i Microsoftovom Feedback Hubu, KB5034765 pravi problem u sustavu Windows 11 ostavljajući prazan prostor gdje se obično nalazi taskbar. Posljedično, pogođeni korisnici ne mogu pokrenuti pinnane aplikacije, prebacivati se između pokrenutih aplikacija, pristupiti meniju brzih postavki, provjeriti svoje obavijesti i slično. U Windowsima 11, taskbar je jako važan dio sučelja, pa gubitak pristupa predstavlja ozbiljan problem.

Microsoft se još nije očitovao o ovom problemu. Zbog toga pogođeni korisnici moraju sami riješiti problem i popraviti svoja računala bez vodiča ili nekakvog konkretnog rješenja od Microsofta. Na sreću, čini se da ne trebate previše znanja o funkcioniranju Windows 11 sustava kako bi popravili ovaj problem. Jednostavna deinstalacija ažuriranja KB5034765 pomogla je nekim korisnicima. Evo kako to učiniti:

Naravno, ako je vaš sustav pogođen, ne možete klikom na gumb Start otvoriti aplikaciju Postavke. Stoga pritisnite Win + I da biste je pokrenuli.

  1. Idite u sekciju Windows Update i kliknite Povijest ažuriranja.
  2. Pritisnite Deinstaliraj ažuriranja.
  3. Pronađite KB5034765 i kliknite Deinstaliraj.
  4. Windows će vas zamoliti da potvrdite radnju, pa ponovno kliknite Deinstaliraj.
  5. Ponovo pokrenite računalo.

Kako smo i spomenuli, još uvijek nema konkretnih informacija o tome što točno uzrokuje problem i je li ažuriranje KB5034765 jedini krivac. Možete ga pokušati deinstalirati kao brz i jednostavan fix, ali svkako bi voljeli vidjeti više informacija. Windows 11 je vrlo raznolik sustav s tisućama mogućih konfiguracija hardvera i još više konfiguracija softvera. Stoga, više faktora može utjecati na iskustvo korištenja i uzrokovati greške u radu. Neispravan taskbar je ozbiljan setback, pa se nadamo da će Microsoft uskoro reagirati.

Piše: Niko Barbarićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top