Windowsi 10 imaju novu značajku! Radi se o integraciji fotografija s vašeg telefona

windowsi-10-imaju-novu-znacajku!-radi-se-o-integraciji-fotografija-s-vaseg-telefona

Kod Windowsa 10 se konstantno naglašava kako se radi o operativnom sustavu koji se približava svom kraju. Microsoft u svojim službenim objavama također upućuje svoje korisnike da naprave nadogradnju na Windowse 11 čim prije.

Sve što smo naveli stoji, no svako malo nas Windowsi 10 iznenade s novim značajkama. Više se ovdje ne radi o velikim nadogradnjama, no sve novo što je u zadnje vrijeme došlo na taj operativni sustav djelovalo nam je korisno i zanimljivo.

Nova značajka koju su dobili Windowsi 10 dio je opcionalnog ažuriranja i s njom ćete povezati računalo s fotografijama koje izrađujete na svom pametnom telefonu.

Dodatak nove sekcije

Opcionalno ažuriranje s kojim ćete dobiti novu značajku ima oznaku KB5037849 i morat ćete ga manualno preuzeti. Sam postupak je već mnogima poznat pošto se unutar „Settings“ aplikacije mora otvoriti „Windows Update“ te provjeriti koja je opcionalna ažuriranja moguće preuzeti. KB5037849 ažuriranje svakako bi vam već trebalo biti navedeno.

Za izravna preuzimanja s Microsoft Cataloga možete iskoristiti sljedeću poveznicu.

Ono što je primijećeno nakon njegovog preuzimanja je nova sekcija koja ima naziv „Mobile Devices“ i zapravo je preuzeta s Windowsa 11. S njom korisnici dobivaju izravan pristup svim fotografijama koje su izradili na svom pametnom telefonu.

Kad se nakon preuzimanja otvori „Mobile Devices“ sekcija, Windowsi će vas pitati da preuzmete sadržaj putem sljedeće opcije „Download and install Cross Device Experience Host“. Preuzimanje se odvija unutar Microsoft Storea na isti način kao što se radi i na Windowsima 11.

Postupak integracije fotografija s pametnog telefona

Nakon što preuzmete ponuđeni sadržaj, morate obratiti pozornost na to da će vam trebati Microsoft korisnički račun kako bi mogli napraviti integraciju sa svojim pametnim telefonom. Kod ove značajke nije potrebno da imate postavljenu Phone Link aplikaciju.

Poslije povezivanja telefona s Microsoft korisničkim računom, kliknite na „Manage devices“ gumb i omogućite „Get new photo notifications“ opciju.

Za sada se kod ove značajke radi samo o integraciji koja je ograničena na fotografije i svaki put kad napravite fotografiju na svom telefonu dobit ćete obavijest na Windows 10 računalu. Dakle, sve fotografije automatski će se pojaviti u obliku obavijesti koje ćete moći otvarati unutar Snipping Toola.

Testirano je kako postupak radi na Samsung Galaxy S23 uređaju. Kada se na navedenom telefonu napravio screenshot, isti se automatski pojavio kao obavijest koju se moglo otvoriti u Snipping Toolu. Korisnik je sada imao mogućnost da za uređivanje screenshota koristi Snipping Tool, no mogao ga je otvoriti i s Paint aplikacijom ili podijeliti s ostalim korisnicima putem Windows Share aplikacije.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top