Windowsi 10 neočekivano su dobili novi widget za vrijeme!

windowsi-10-neocekivano-su-dobili-novi-widget-za-vrijeme!

Microsoft nas često zna iznenaditi. Windowsi 10, koji polako postaju zastarjeli operativni sustav, dobili su s novim KB5034203 ažuriranjem potpuno novi widget za vrijeme koji je preuzet izravno od zaključanog zaslona kod Windowsa 11.

U nastavku teksta provjerite o čemu se radi te kako preuzeti novo ažuriranje.

Widget s novim dizajnom

Korisnici će s preuzimanjem novog KB5034203 ažuriranja na Windowsima 10 dobiti mogućnost isprobavanja widgeta koji zapravo predstavlja novo korisničko sučelje za vremensku prognozu kada je sustav zaključan.

Microsoft je na službenim stranicama objavio kako se radi o novom iskustvu vremenske prognoze na zaključanom zaslonu što uključuje dinamično i interaktivno ažuriranje vremena na dnevnoj bazi.

Kad se nađete na zaključanom zaslonu, možete kliknuti na karticu s prikazom vremena kako bi se prijavili, a Microsoft Edge će otvoriti kompletnu vremensku prognozu unutar MSN Weather aplikacije. Na taj način ćete dobiti još detaljnije informacije o vremenu koje mogu biti od velike koristi u situacijama kada ste na poslovnom putu ili morate isplanirati putovanje.

Iskustvo s novim widgetom za vrijeme bit će zadano nakon preuzimanja KB5034203 ažuriranja. Unutar „Settings“ aplikacije moći ćete podesiti njegovo korištenje pod Personalization > Lock Screen gdje ćete odabrati ili ukloniti opciju „Weather“.

Dio korisnika je već komentirao novi widget i mnogima se sviđa ova verzija predočenja vremenske prognoze.

Akt o digitalnim tržištima

Druga važna stvar koju nam donosi KB5034203 ažuriranje je usklađivanje s Aktom o digitalnim tržištima koji je donesen od strane Europske unije. O tome je Microsoft službeno objavio post na svom blogu gdje je navedeno kako će se prilagodba Windowsa 10 i Windowsa 11 ubrzo privesti kraju.

Akt o digitalnim tržištima ima široki raspon zahtjeva kojima se Microsoft mora prilagoditi na tržištu Europske unije, a onaj najvažniji je da korisnici mogu izbrisati bilo koju Windows aplikaciju, a to uključuje Cortanu i Microsoft Edge. U Microsoftovom postu navedeno je kako će tvrtka ažurirati Windowse 10, verziju 22H2, te Windowse 11, verziju 23H2, na način da će ih u potpunosti prilagoditi Aktu do 6. ožujka 2024. godine.

KB5034203 ažuriranje prvo je u nizu koje u sebi sadrži elemente spomenute prilagodbe, a do 6. ožujka možemo očekivati još niz manjih ažuriranja.

Možemo još spomenuti kako s KB5034203 ažuriranjem dolaze i neki popravci kao što su rješavanje problema s BitLocker enkripcijom, otklanjanje problema s neresponzivnosti nekih aplikacija na Windowsima 10 kada se promijeni jezik tipkovnice, popravak dosadnog buga koji uzrokuje neresponzivnost Internet Explorer prečaca kod nekih korisnika itd.

Preuzimanje KB5034203 ažuriranja

KB5034203 ažuriranje je u ovom trenutku opcionalno pa ćete ga morati manualno instalirati ako želite koristiti novi widget za vrijeme.

Potrebno je otvoriti „Settings“ aplikaciju, odabrati „Update & Security“ sekciju te kliknuti na „Windows Update“.

Trebalo bi vam odmah biti dostupno opcionalno ažuriranje pod sljedećim nazivom:

  • 2024-01 Cumulative Update Preview for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5034203).

Jednostavno kliknite na „Download and install“ te će se ažuriranje preuzeti. U slučaju da ono nije odmah bilo navedeno, kliknite na „View all optional updates“ te ga potražite i preuzmite.

Više o KB5034203 ažuriranju možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top