Xiaomi bi mogao povući MIUI i zamijeniti ga MiOS-om, baziranom i dalje na Androidu?

0
xiaomi-bi-mogao-povuci-miui-i-zamijeniti-ga-mios-om,-baziranom-i-dalje-na-androidu?
Xiaomi bi mogao povući MIUI i zamijeniti ga MiOS-om, baziranom i dalje na Androidu?

Xiaomi je treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, a već desetljeće vidimo kako tvrtka isporučuje svoje Android pametne telefone s MIUI nadogradnjom operativnog sustava Android. Čini se da tvrtka sada želi to zamijeniti nečim što je više u skladu s njezinim nedavnim odabirima brendiranja. Čini se da bi MIUI mogao zamijeniti MiOS.

Baš kao i Samsung prije njega, Xiaomi bi također mogao promijeniti naziv svog OS-a kako bi bolje odgovarao identitetu brenda

Sada se riječ “Mi” također povezuje s Xiaomijem. Mislim, to nije samo dio MIUI-ja, već je također bio naziv za pametne telefone sve dok tvrtka nije povukla naziv i krenula s pojednostavljenijom shemom numeriranja. Međutim, zamjena MIUI-ja s MiOS-om čini se kao hrabar potez. Ne znamo hoće li to biti samo promjena imena ili promjena kompletnog OS-a; ako je ovo drugo, budući Xiaomi telefoni možda neće raditi na Androidu.Iskreno, nikad nisam imao problema s MIUI-jem kao imenom, a i dalje ne mislim da ću imati problema s MiOS-om. Samo se nadam da će Xiaomi ipak odlučiti nastaviti koristiti Android ispod haube jer tržište treba dobre Android pametne telefone osim onoga što nude Samsung i neki drugi brendovi.

Trenutno je MIUI 14 posljednja verzija, a ako je istina da se približavamo njenom kraju, postoji mogućnost da do kraja ove ili početkom sljedeće godine MiOS bude službeno najavljen.

Promjena imena OS-a nije nešto što se često događa u industriji pametnih telefona. Međutim imali smo prilike to viđati i prije. Samsung je nekada imao TouchWiz koji se potom pretvorio u One UI, a danas je vitalni dio identiteta brenda. Sve u svemu, to što Xiaomi ovo radi s MIUI-jem zapravo nije nešto što previše iznenađuje. Ako brend ima razvojni plan za svoj identitet, to bi moglo dovesti do velikih stvari i pomoći robnoj marki u razvijanju vlastitog brenda i prepoznatljivosti na tržištu.

Piše: D.M.pcchip.hr