Zahvaljujući biometričkim ažuriranjima ”Find My Device” još jednostavniji za korištenje!

zahvaljujuci-biometrickim-azuriranjima-”find-my-device”-jos-jednostavniji-za-koristenje!

Ukratko…

  • Androidova aplikacija ”Find My Device” upravlja prijavljenim Android uređajima i uskoro će postati središte za praćenje Android trackera.
  • Korisnici se trenutačno moraju prijaviti u aplikaciju sa svojom lozinkom računa svaki put kada trebaju upravljati svojim uređajima. Uskoro će moći koristiti biometrijsku prijavu za prijavu u aplikaciju.
  • Mogućnost biometrijske prijave trenutno nije aktivna, ali bi mogla biti uvedena u budućnosti.

google-play-protect find my device

Androidova nadograđena mreža ”Find My Device” vani je i spremna je za korištenje. Novi, nadograđeni ”Find My Device” pruža nove mogućnosti korisnicima koji žele da njihove aplikacije za praćenje i otkrivanje imaju dodatne mogućnosti, koje novi ”Find My Device” ima. Svim tim mogućnostima možete upravljati putem ažurirane aplikacije ”Find My Device” na Android uređajima, čime se dodatno podigao značaj ove, ionako vrlo važne aplikacije.

No, treba reći i da aplikacija zna usporiti uređaj i da same prijave znaju ići sporo. Razlog tomu su česti za lozinkom računa, što mnogim korisnicima može biti vrlo iritantno. Google istražuje druge načine olakšavanja procesa korištenja mogućnosti, a ono što se trenutno najviše nameće kao najbolja opcija odnosi se na mogućnost biometrijskog otključavanja.

kako pronaći izgubljeni mobitel

Trenutačno aplikacija ”Pronađi moj uređaj”, odnosno ”Find My Device” treba lozinku računa korisnika svaki put kada je korisnik otvori. Korisnik ima mogućnost odobravanja opcije “Ne pitaj više”, kako biste izbjegao neprestane potrebe za unošenjem lozinke, ali posljedica toga je da će svatko tko ima pristup vašem otključanom telefonu moći isto tako pristupiti i mogućnostima ”Find My Device” za svaki od navedenih uređaja unutar te opcije.

Biometrijsko otključavanje odlična je sredina, između sigurnosti i praktičnosti, jer aplikaciji dodaje sloj autentifikacije, koji nije previše nezgrapan za korištenje. Dakle, čak i ako netko dobije pristup vašem otključanom telefonu, neće moći dirati i ulaziti u ostale Android uređaje i ”trackere”, a da stvar bude bolja za korisnike, biometrijsko otključavanje sve ove postupke može dodatno olakšati. Ovo će postati još važnije kada se nadograđena mreža ”Find My Device” u potpunosti razvije u cijelom svijetu i kada aplikacije za praćenje unutar Android ekosustava budu više prihvaćene od strane korisnika, što zasad još uvijek nije slučaj.

”Find My Device” mogućnost korisnicima već godinama omogućuje zaključavanje i brisanje sadržaja pametnih telefona. No, nova funkcija daljinskog zaključavanja omogućuje korisnicima zaključavanje svojih uređaja uz pomoć samo telefonskog broja i rješavanja brzog sigurnosnog izazova, kojeg korisnik može riješiti pomoću bilo kojeg uređaja. Mogućnost, koja je aktivirana uz pomoć ”jailbreaka” zapravo još uvijek ne radi i nije dostupna za standardno korištenje. No predviđa se da će biti uvedena u doglednoj budućnosti.

Nova mogućnost ”Remote Lock” trebala bi doprinijeti umanjivanju onog stresa, koji se zna pojaviti kada ljudi izgube svoj uređaj i kada shvate da se ne sjećaju odmah podataka o svom računu. Remote Lock bit će dostupan za Android 10 i novije uređaje i to putem ažuriranja Google Play usluga kasnije tijekom godine. Treba imati na umu da trenutno niti jedna od dvije nove mogućnosti, nisu aktivne u aplikaciji. Google ih trenutačno testira unutar same aplikacije, što znači da bi trebale biti dostupne za korištenje vrlo brzo.

Piše: Alan Milićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top