Split na dva dana postaje centar za blockchain tehnologiju

split-na-dva-dana-postaje-centar-za-blockchain-tehnologiju
BlockSplit
Belma Gutlić, organizatorica BlockSplit konferencije

Više od 600 stručnjaka i poduzetnika iz područja blockchaina te onih koji žele znati više o blockchainu okupit će se u Splitu od 23. do 25. svibnja na konferenciji BlockSplit. Najveća regionalna Web3 konferencija u svom četvrtom izdanju donosi bogat dvodnevni program na tri pozornice, brojne relevante radionice, nagradne natječaje i uskoro nezaboravne tulume u najatraktivnijim splitskim klubovima. Treći dan predviđen je za izlet na otoke. Ulaznice za konferenciju su rasprodane.

“Sjajno je vidjeti koliko zajednica, prvenstveno u regiji ali i šire, s veseljem očekuje četvrti BlockSplita i da se žele vratiti. Iznenadio nas je i veliki interes za speaking slotove tako da smo program popunili do zadnje minute, pokrivajući teme prilagođene različitoj publici. Od radionica za početnike do primjene blockchaina u znanosti ili novih trendova poput digitalnih identiteta o kojima ćemo slušati i kroz predavanja i kroz panele. Jedna smo od rijetkih konferencija koja može ponuditi i izlet brodom do otoka, što smo planirali treći dan, a to posebno veseli i organizaciju i goste. Nema boljeg načina i mjesta za networking”, poručuje Belma Gutlić, organizatorica BlockSplit konferencije.

BlockSplit okuplja vodeće stručnjake iz područja blockchaina, kriptovaluta, decentralizacije, DeFi ili decentraliziranih financija, NFT-a, digitalnih identiteta, DeSci ili decentralizirane znanosti i drugih srodnih područja, što omogućuje sudionicima da steknu cjelovit uvid u najnovije trendove i tehnologije te da se informiraju o različitim aspektima blockchain industrije.

Ove godine BlockSpliti širi svoj startup program sa zasebnom pozornicom tijekom prvog dana na kojoj će stručnjaci raspravljati teme o financiranju i skaliranju blockchain startupova, a deset odabranih predstavnika će se natjecati za vrijedne nagrade partnera pred šestero stručnih članova žirija.

“Blockchain pruža mogućnost da se stvori novi ekonomski i društveni model koji je otvoren, transparentan i pravedan. To privlači ljude koji dijele viziju o stvaranju boljeg i inkluzivnijeg svijeta. Web3 zajednica je još uvijek relativno nova i razvija se brzo. U takvom okruženju, suradnja i zajedništvo postaju ključni elementi za uspjeh. Poduzetnici, programeri, investitori i entuzijasti shvaćaju da je suradnja važna kako bi se ubrzao napredak tehnologije i potaknula njena šira primjena”, dodaje Antonio Perić-Mažar, također organizator BlockSplita.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top