SUPER RTL otvara novi teren u interaktivnoj zabavi za djecu lansiranjem TOGGO Multiscreen usluge koju je omogućio 3SS

Stuttgart, Njemačka – 24. maj 2022. – 3 Screen Solutions (3SS), vodeći dobavljač softverskih rješenja za set-top box (STB) i multiscreen zabavu, objavljuje da je vodeći njemački provajder dječje zabave SUPER RTL lansirao svoj novi sveobuhvatni TOGGO dječija multiscreen platforma za zabavu.

Omogućen 3SS-projektiranim aplikacijama za web, iOS i Android mobilne uređaje, TOGGO otvara novi teren sa svojom širokom ponudom višestrukih sadržaja za djecu uzrasta 0-13 godina. Uz mnoge od najpopularnijih njemačkih TV emisija za djecu sa SUPER RTL-a, TOGGO nudi video zapise, široku lepezu igara, audio knjiga i ima vlastitu digitalnu radio stanicu TOGGO Radio.

Dostupan u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, bogat i raznolik sadržaj TOGGO-a na zanimljiv je način predstavljen u novom i vrlo razigranom UI/UX-u koji je zajednički dizajnirao i dizajnirao 3SS, čineći TOGGO interaktivnim zabavnim portalom usmjerenim na djecu kao nijedan drugi.

Nova usluga za više ekrana je oživjela zahvaljujući 3Ready, 3SS-ovom nagrađivanom ekosistemu zabave koji omogućava provajderima usluga da pokrenu besprijekorna iskustva na svim ekranima, sukreiraju i omoguće inovacije usmjerene na kupca. Kao i na ranijim projektima za SUPER RTL, stručnjaci 3SS-a ponovo su radili u bliskom, vrlo uspješnom i komunikativnom partnerstvu sa internim timovima emitera.

TOGGO je gejmificirano iskustvo, puno animacije. Svaka stranica ima svoju pozadinu specifičnu za kontekst. Gledaoci mogu koristiti zabavni animirani kursor miša na web aplikaciji. Pregledi igara se igraju kada gledalac pređe mišem iznad „karta za igru“. Također, 3SS je razvio objekat pod nazivom „Modul interakcije“ u kojem emiter može uživo postavljati pitanja gledaocima (npr. koju pjesmu sada trebamo pustiti na radiju?), a gledaoci mogu poslati svoje odgovore.

“TOGGO je napravljen samo za djecu,” komentira Robert Dube, voditelj proizvoda TOGGO Digital u SUPER RTL Fernsehen GmbH & Co. KG. “Vrlo često u našoj industriji, zabavne ponude za djecu su, u svojoj srži, usluge za odrasle koje su samo prilagođene. Donošenje originalnog sadržaja vrhunskog kvaliteta na dječji TV je dugogodišnja osnovna vrijednost za nas u SUPER RTL-u: izgradili smo TOGGO od nule, na osnovu opsežnog istraživanja, držeći potrebe djece na prvom mjestu na cijelom putu“, objašnjava Dube . “Od samog početka, željeli smo da TOGGO bude zaista drugačiji, zaista zabavan, a zahvaljujući inherentnoj fleksibilnosti 3Readyja, u mogućnosti smo efikasno kreirati, upravljati i isporučiti djeci vrhunsko i harmonično iskustvo gledanja na svim njihovim uređajima,” dodao je Dube.

Debi TOGGO multiscreen aplikacija dalje se nadovezuje na uspostavljeno partnerstvo između SUPER RTL-a i 3SS; prati ranija lansiranja 3SS-projektovanih TOGGO aplikacija za Fire TV i Android TV uređaje na osnovu vrlo uspješnog testiranja gledalaca. „Pokretanje TOGGO-a na webu, iOS-u i Androidu je značajno dostignuće za nas i veoma smo ponosni na to“, kaže Dube. “Još jednom, 3SS je bio fantastičan partner; mi zaista cijenimo kreativnost, pozitivnost i duboku inženjersku snagu tima 3SS koji je odigrao ogromnu ulogu u uspjehu ovog projekta.”

3Ready Control Center – Objedinjeno upravljanje iskustvom sa A/B testiranjem za harmoničan UX Odabirom

3Ready Control Center, SUPER RTL može upravljati svim TOGGO aplikacijama i birati sadržaj iz svih izvora u realnom vremenu – optimizirajući cjelokupno iskustvo – sve s jedne lokacije. Mogućnost A/B testiranja znači da SUPER RTL može testirati i isprobati nove funkcije. Emiter stoga može uvesti inovacije u usluge siguran da će ih gledaoci prihvatiti. U međuvremenu, djeca koja gledaju imaju koristi od naprednog 3Ready-powered UX-a usklađenog na svim uređajima.

Dopunjujući 3Ready aplikacije i Kontrolni centar, SUPER RTL ima dodatne koristi od implementacije 3Ready posredničkog sloja. Ovo je komponenta zasnovana na oblaku u okviru 3Ready Frameworka koja djeluje kao univerzalna interkonekcija između elemenata sistema emitera i 3Ready platforme. Omogućava efikasnije upravljanje komponentama sistema TOGGO i poboljšava skalabilnost usluge.

“Tako smo ponosni što nam SUPER RTL nastavlja vjerovati kako bismo pomogli u isporuci nevjerovatnih proizvoda i usluga mladim ljudima,” kaže Kai-Christian Borchers, 3SS generalni direktor. “TOGGO je savršen dokaz da ako se fokusirate direktno i kontinuirano na zadovoljavanje potreba vaše publike, u ovom slučaju djece, ono što proizvedete će kao rezultat pružiti maksimalnu vrijednost tim gledaocima,” dodao je Borchers.

SUPER RTL nastavlja imati koristi od usvajanja modernih principa agilnog razvoja. Prihvaćanje “SAFe” (Scaled Agile Framework) rezultira većom efikasnošću u razvoju proizvoda, pojedincima i timovima koji su angažiraniji i motiviraniji, te kvalitetnijim uslugama sa ubrzanim vremenom izlaska na tržište. U skladu sa agilnim metodologijama, ovim projektom se upravljalo uz kontinuirani razvoj, istovremeno testiranje i osiguranje kvaliteta, te visok nivo interaktivne komunikacije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top