TikTok uvodi nove funkcije

tiktok-uvodi-nove-funkcije

TikTok uvodi nove funkcije koje čine da sve više liči na najpopularniju platformu za (duže) video-snimke, YouTube.

Čini se da TikTok želi da motiviše korisnike da objavljuju horizontalne video-snimke koji su duži od jednog minuta, kako su rekli kreatori @candicedchap and @kenlyealtumbiz.

Kineska društvena mreža rekla je da će “bustati” ove video-snimke u roku od 72 sata nakon što budu objavljeni. Kreatori koji koriste TikTok više od tri mjeseca, mogu da dobiju ovo povećanje vidljivosti, sve dok nisu u pitanju reklame ili nešto u vezi sa političkim partijama.

Prije samo nekoliko mjeseci, TikTok je produžio dozvoljeno trajanje snimaka na 15 minuta, a sada testira to da traju pola sata. Većina YouTube video-snimaka traje više od 10 minuta zbog monetizacije, dok je TikTok poznat po kratkim klipovima.

Ovo nije prvi put da se TikTok približava YouTube platformi određenim odlukama, s obzirom na to da je već uveden program Series koji dozvoljava kreatorima da prave kolekcije klipova za one pratioce koji žele da ih plate.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top