WhatsApp za veb dobija novu zanimljivu funkciju

whatsapp-za-veb-dobija-novu-zanimljivu-funkciju

​WhatsApp je novu funkciju uveo za korisnike Androida i iOS-a u maju, a sada nešto slično stiže i za veb korisnike.

Konačno, nakon dugog čekanja, korisnici WhatsAppa će dobiti Chat Lock funkciju kao novi “sloj” bezbjednosti. Pored toga, mogu da očekuju i redizajnirani sidebar (bočna traka), gdje će biti smještena i pomenuta nova funkcija, odnosno njena ikona.

Chat Lock će omogućiti korisnicima da zaključaju pojedinačne četove za koje ne žele da drugi znaju ili kada žele da šalju osjetljive informacije. Screenshot prikazuje ikonicu smještenu do ikonica Archived Chats i Starred Messages.

Za sada nema zvaničnih i preciznih informacija kako će ova opcija funkcionisati, međutim, poznato je da korisnici Androida i iOS-a koriste šifru, otisak prsta ili Face ID autentifikaciju kako bi pristupili zaključanim razgovorima. Na vebu, šifre ili čak pristupni ključevi, metod autentifikacije bez šifre koja omogućava prijavu s biometrijskim podacima, mogu se koristiti u tu svrhu.

Pored navedenog, WhatsApp Web će dobiti redizajnirani sidebar, kao i novu šemu boja za tamnu temu. Cilj promjene boja je smanjenje naprezanja očiju u uslovima slabog osvjetljenja, dok je novi sidebar dizajniran kako bi se stvorila simetrija dizajna na svim platformama kompanije.

WhatsApp planira još nekoliko novih funkcija za mobilne aplikacije. Korisnici iOS-a će dobiti podršku pristupnih ključeva, koje Android već ima. Očekuje se da će svi modeli iPhonea sa iOS-om 17 podržavati novu funkciju.

Što se tiče Androida, Metina aplikacija radi nearby file sharing funkciji za dijeljene fajlova. Ona će raditi slično kao Androidov Quick Share, prethodno poznat pod imenom Nearby Share, a omogućiće korisnicima da budu vidljivi drugima bez otkrivanja telefonskog broja onima koji nisu na listi kontakata. Takođe, očekuje se i zaštita privatnosti u vidu end-to-end enkripcije.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top