Za videonadzor graničnih prelaza i sistem automatskog prepoznavanja tablica BiH će za tri godine utrošiti 3,3 mil KM

Savjet ministara BiH na sjednici održanoj 20. decembra 2023. je odobrilo višegodišnji projekat za finansiranje videonadzora na graničnim prelazima.

– Ovom odlukom odobrava se višegodišnji projekt “Finansiranje usluga proširivanja i održavanja Integrisanog sistema videonadzora Granične policije BiH i Sistema automatskog prepoznavanja registarskih tablica na graničnim prijelazima BiH” za period 2024. – 2026. godina, u iznosu od 3,3 mil KM – ističe se u odluci.

Planirana dinamika utroška odobrenih sredstava je definisana po godinama i to u 2024. 750.000 KM za tekuće održavanje, koliko i u 2025. godini i još 500.000 KM za nabavku opreme, u 2026. za tekuće održavanje je predviđeno 800.000 KM i 500.000 KM za nabavku opreme.

– Granična policija BiH će na osnovu ove odluke s Ministarstvom finansija i trezora BiH vršiti ažuriranje Pregleda višegodišnjih projektnih ulaganja u budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH svake godine, a neutrošena sredstva u tekućoj godini prenositi u narednu fiskalnu godinu – dodaje se.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top