Zabava povodom otvaranja novog DWELT razvojnog centra u Sarajevu

zabava-povodom-otvaranja-novog-dwelt-razvojnog-centra-u-sarajevu

DWELT, domaća IT startup kompanija sa sjedištem u Banja Luci, zvanično je otvorila svoj drugi razvojni centar u Importanne centru u Sarajevu. Brz rast kompanije paralelno povećava potrebu za zapošljavanjem novih kvalitetnih IT stručnjaka.

Cilj im je izgradnja sarajevskog “core” tima i podržavanje lokalnih profesionalaca koji su kvalifikovani i zainteresovani da ih prate u daljem rastu.

Stefan Krneta, osnivač DWELT-a ističe: “Vrlo sam uzbuđen radi pokretanja razvojnog centra Sarajevo i izuzetno sam zahvalan na prijatnom gostoprimstvu u proteklih nekoliko mjeseci otkako smo se odlučili za ovaj korak. U ponedeljak smo ozvaničili otvaranje DWELT razvojnog centra u Sarajevu druženjem sa predstavnicima lokalnog IT ekosistema, uz dobru žurku i pozitivnu atmosferu.”

U proteklih 5 godina poslovanja, DWELT je od lokalnog startup-a i ideje o digitalnoj transformaciji zastarjelog “utility” sektora dostigao nivo gdje dobija term sheet kao BiH startup od velikog njemačkog korporativnog investicionog fonda koji ulaže u inovativne ideje sa velikim potencijalom u sektoru energetike. Ovo je rezultat činjenice da su prepoznati i vidljivi na svim velikim događajima i sajmovima za startup-ove i energetiku širom Evrope, u čijoj osnovi stoji tehnološki kvalitetan softverski proizvod sa velikim potencijalom ne samo na evropskom, već i na globalnom tržištu.

Glavni cilj jeste da grade nešto jedinstveno i postojano u našoj zemlji, organizaciju koja će ostaviti svoj trag u tehnološkom aspektu i što će uticati na razvoj lokalnog tehnološkog i startup ekosistema. DWELT trenutno broji 35 razvojnih inženjera i 4 zaposlena u biznis domeni u dva razvojna centra. Od početka godine, timu se pridružilo 9 novih zaposlenih.

U ovom trenutku imaju 10 otvorenih pozicija za Backend i Frontend developere, a plan za iduću godinu je da se taj broj zaposlenih u Sarajevu utrostruči. Trenutno aktivno zapošljavaju u novom sarajevskom razvojnom centru, biografiju možete da pošaljete na [email protected]

Klix/PN


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top