skip to Main Content
A1 Telekom Austria produžio Mezzo ugovor

A1 Telekom Austria Grupa je obnovila i proširila distribuciju i Mezzo i Mezzo Live HD na svojim A1 pay-TV platformama u srednjoj i istočnoj Evropi.

Budući da su već bili dostupni u Hrvatskoj, Bjelorusiji i Sloveniji, Mezzo i Mezzo Live HD sada se mogu primati i na A1 pay-TV platformama u Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Osim što je osigurala proširenu distribuciju oba kanala u CEE regiji, Thema, kompanija Canal+, pomogla je Mezzu da obnovi svoje tehničko partnerstvo s odjelom za emitovanje A1 Grupe koji pruža satelitske usluge za Mezzo Live HD signal u azijsko-pacifičkom regionu, uključujući uplink i satelitski kapacitet na satelitu Apsar-9.

Osvrćući se na razvoj događaja, Elena Petrova, voditeljica usluga emitovanja i satelita, međunarodnog poslovanja, u A1 Telekom Austria Grupi, rekla je: „Uzbuđeni smo zbog ove nove saradnje koja jača naše partnerstvo i omogućava nam da proširimo MEZZO kanale iu dva nova tržišta unutar otiska A1 Grupe. Pomaže u ubrzavanju distribucije ne samo u Evropi, već iu azijsko-pacifičkom području i na impresivan način potvrđuje da je odjel za emitovanje A1 Grupe pouzdan tehnički partner za TV kanale na globalnom nivou.”

Hervé Boissière, izvršni direktor Mezzoa, dodao je: „Ovo novo prošireno partnerstvo sa A1 Telekom Austria Grupom u Evropi i Aziji ključno je za Mezzo, jer omogućava Mezzo-u i Mezzo Live HD-u da uvijek dosegnu daljnju publiku širom svijeta, koja može uživati ​​u najboljem visokokvalitetna klasična muzika, ples i džez”.

Philippe Rouxel, EVP Worldwide Distribution, Thema, rekao je: „Thema je izuzetno sretna što može konsolidirati i proširiti saradnju Mezza sa A1 Telekom Austria Grupom. Ne samo u Evropi, već i širom Azije i Pacifika, zahvaljujući novoj, jačoj distribuciji i tehničkom sporazumu, omogućavajući Mezzo i Mezzo Live HD da nastave da nude najbolje od opere, klasične muzike, džeza i plesa širom sveta”.

67

Vezani članci

Back To Top
Search