A1 Telekom Austria produžio Mezzo ugovor

A1 Telekom Austria Grupa je obnovila i proširila distribuciju i Mezzo i Mezzo Live HD na svojim A1 pay-TV platformama u srednjoj i istočnoj Evropi.

Budući da su već bili dostupni u Hrvatskoj, Bjelorusiji i Sloveniji, Mezzo i Mezzo Live HD sada se mogu primati i na A1 pay-TV platformama u Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Osim što je osigurala proširenu distribuciju oba kanala u CEE regiji, Thema, kompanija Canal+, pomogla je Mezzu da obnovi svoje tehničko partnerstvo s odjelom za emitovanje A1 Grupe koji pruža satelitske usluge za Mezzo Live HD signal u azijsko-pacifičkom regionu, uključujući uplink i satelitski kapacitet na satelitu Apsar-9.

Osvrćući se na razvoj događaja, Elena Petrova, voditeljica usluga emitovanja i satelita, međunarodnog poslovanja, u A1 Telekom Austria Grupi, rekla je: „Uzbuđeni smo zbog ove nove saradnje koja jača naše partnerstvo i omogućava nam da proširimo MEZZO kanale iu dva nova tržišta unutar otiska A1 Grupe. Pomaže u ubrzavanju distribucije ne samo u Evropi, već iu azijsko-pacifičkom području i na impresivan način potvrđuje da je odjel za emitovanje A1 Grupe pouzdan tehnički partner za TV kanale na globalnom nivou.”

Hervé Boissière, izvršni direktor Mezzoa, dodao je: „Ovo novo prošireno partnerstvo sa A1 Telekom Austria Grupom u Evropi i Aziji ključno je za Mezzo, jer omogućava Mezzo-u i Mezzo Live HD-u da uvijek dosegnu daljnju publiku širom svijeta, koja može uživati ​​u najboljem visokokvalitetna klasična muzika, ples i džez”.

Philippe Rouxel, EVP Worldwide Distribution, Thema, rekao je: „Thema je izuzetno sretna što može konsolidirati i proširiti saradnju Mezza sa A1 Telekom Austria Grupom. Ne samo u Evropi, već i širom Azije i Pacifika, zahvaljujući novoj, jačoj distribuciji i tehničkom sporazumu, omogućavajući Mezzo i Mezzo Live HD da nastave da nude najbolje od opere, klasične muzike, džeza i plesa širom sveta”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top