skip to Main Content
Apple ulaže u satelitsku šemu
Apple-ulaze-u-satelitsku-semu

BApple ulaže milion dolara 435.6 miliona dolara kao deo svoje strategije za isporuku hitnih poruka Text/SOS sa satelita na odgovarajuće iPhone (u početku iPhone 14 modele).

Veći deo novca ide satelitskom operateru Globalstar sa sedištem u Luizijani, koji je Apple već najavio kao ključni partner u šemi.

Investicioni novac dolazi iz Appleovog fonda za naprednu proizvodnju i u početku je fokusiran na pružanje usluga korisnicima u SAD-u i Kanadi.

Apple kaže da investicija ne predstavlja vlasnički udio u Globalstaru, ali da će novi novac pomoći u finansiranju novih satelita, kao i snabdijevanju zemaljskih teleporta i novih antena koje Apple dizajnira.

Globalstar ima satelite u niskoj Zemljinoj orbiti, a neki zaposleni će podržati novu uslugu.

Appleova usluga je besplatna u prve dvije godine i postoje izvještaji da Apple nakon toga razmatra naplaćivanje usluge.

Tehnologija vidi korisnika iPhonea koji upućuje satelitski zahtjev za hitne slučajeve, poruku prima jedan od Globalstarovih satelita u niskoj zemljinoj orbiti, a zatim šalje poruku prilagođenoj zemaljskoj stanici, koja je usmjerava do hitnih službi.

47

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search