AVS proširuje usluge emitovanja u Brazilu preko EUTELSAT 65 West A

0

AVS koristi optimalnu pokrivenost satelita EUTELSAT 65 West A iznad Brazila kako bi proširio svoje radiodifuzne usluge

  • Potpisani višestruki ugovori koristeći prednosti moćne pokrivenosti EUTELSAT 65 West A nad Brazilom
  • Izbegavanje smetnji izazvanih aktuelnim raspoređivanjem 5G mreže u Brazilu
  • Koristeći Eutelsat-ovo “Planned C-Band” rešenje kako bi se obezbedilo besprekorno i ekonomično rešenje za kupce

PARIZ — AVS, vodeći brazilski pružatelj usluga i integrator u javnom i privatnom sektoru, potpisao je više ugovora s Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) za kapacitet na svom satelitu EUTELSAT 65 West A.Ovo partnerstvo omogućilo je AVS-u da rasporedi javne kanale kao što su TV ALEPR, TV ALESC, TV ALEPE i TV ALBA na satelitu EUTELSAT 65 West A, izbjegavajući smetnje generirane aktivacijom 5G, koja je u toku u zemlji. Brazil implementira 5G u opsegu od 3,5 GHz, koji se trenutno koristi za podršku satelitskim TV servisima u C-opsegu. Planirani C-opseg EUTELSAT 65 West A je jednofrekventni opseg sa frekventnim opsegom između 4,5GHz i 4,8GHz, koji radi na 800MHz iznad 5G operativnih frekvencija u Brazilu. Shodno tome, EUTELSAT 65 West A omogućava ekonomično geografsko širenje emitera, jer filteri ne moraju biti instalirani da bi se izbegle 5G smetnje.

Komentarišući ugovore, José Ignacio González-Núñez, Eutelsat Senior Regional VP, Media Sales Americas, rekao je: “Oduševljeni smo što podržavamo ovo partnerstvo sa AVS-om kroz EUTELSAT 65 West A. Naše rešenje “Planned C Band” nudi transparentan i isplativ predlog za emitere koji su primorani da migriraju svoje signale sa donjeg kraja C-Band spektra, istovremeno nudeći im neuporedivo pokrivanje brazilske teritorije. Nastavićemo sa ovom podrškom u cilju povećanja poslovanja AVS-a.”

Žoao Paulo Ertal, inženjerski menadžer u AVS-u, rekao je: “Danas postoji veliko interesovanje za širenje publike javnih televizora, sa ciljem da se sadržaj proizveden dovede do celokupnog stanovništva i za to moramo da garantujemo veoma visok kvalitet usluge za naše kupce. Drago mi je što imamo EUTELSAT kao jednog od naših glavnih partnera da ostvarimo taj cilj”.

Advertisement