Skip to content

Azercosmos potpisuje MoU sa Star.vision

azercosmos-potpisuje-mou-sa-star.vision

Azerkosmos je potpisao memorandum o razumevanju sa kineskom tehnološkom kompanijom Star.vision. Ceremonija potpisivanja održana je u Azerbejdžanu tokom posete delegacije kompanije Star.vision Republici Azerbejdžan.

Glavni cilj memoranduma je angažovanje u strateškoj saradnji za zajednički razvoj i primenu neophodnih algoritama za satelitske i orbitne testove koji koriste rešenja veštačke inteligencije koje je razvila Star.vision. Takođe uključuje zajedničku implementaciju naprednih digitalnih inicijativa i razmenu iskustava u cilju preoblikovanja pejzaža posmatranja Zemlje veštačkom inteligencijom i satelitskom tehnologijom.

Tokom sastanka razgovarano je i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa. U okviru sastanka, Azercosmos je pozvao Star.vision kompaniju na COP29 događaj koji će se održati u Bakuu u novembru.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept