Banka skraćuje SES očekivanja

banka-skracuje-ses-ocekivanja

Izveštaj o satelitskom operateru SES investicione banke Berenberg održava svoju preporuku “BUY,” ali je izveštaj smanjio cilj cene akcija banke sa 9,20 evra na mnogo skromnijih 7,20 evra. Cena akcija kompanije SES 28. novembra iznosila je 5,40 evra.

Berenbergov izvještaj, Rebase done; A sada da se vratimo.Kompanija SES takođe očekuje povećanje godišnje dividende investitorima za nekoliko centi (sa 0,50 evra na 0,52 evra), što verovatno neće postaviti previše pulsnih trka. Međutim, banka takođe očekuje da će SES distribuirati oko milijardu evra od nedavno primljene tri milijarde dolara kompenzacije FCC-a povratu akcionara.

SES će održati objavu rezultata na kraju godine i četvrtog kvartala u februaru 2024. godine, a banka očekuje da će prihodi operatera od video divizije pasti za 6,1 odsto za trgovanje u četvrtom kvartalu. Takođe sugeriše da će SES-ova divizija za mobilnost, koja se obično nalazi na pozitivnoj teritoriji, pasti za 4,6 odsto.

Berenberg očekuje da će SES dati više komentara evropskom konzorcijumu IRIS2 za izgradnju nove satelitske konstelacije. Ugovor sa EU treba da bude potpisan u novoj godini.

Banka takođe kaže da su smernice kompanije SES za trgovanje sledeće godine “derizične.”

“U poslednje tri godine, SES je izdao smernice za narednu godinu, uključujući apsolutni raspon prihoda širine 50 do 60 miliona evra i prilagođeni raspon EBITDA širine 40 miliona evra. Naš osnovni slučaj je da SES vodi do prihoda u 2024. godini od 1.880 do 1.920 miliona evra (Berenberg 1.903 miliona evra) i prilagođene EBITDA od 960 do 1.000 miliona evra (Berenberg 976 miliona evra).

“Glavna stvar zastave je da još nismo pokušali da u potpunosti predvidimo šta će SES uraditi sa većinom prihoda od druge faze C-opsega. Na taj način se od 2023. godine čini da je SES neprevaziđen. Kompanija je navela da, iako je prva isplata iskorišćena za jačanje bilansa stanja, druga isplata će se koristiti za mešavinu povrata akcionara, jačanja bilansa stanja i bilo koje disciplinovane investicije u vrednosti i akretivne investicije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top