beIN Media osigurava Formulu 1 do kraja sezone 2033. godine

beIN Media je potvrđen kao ekskluzivni partner za emitiranje Formule 1 do kraja sezone 2033. u 25 županija u MENA regiji. Nadovezuje se na postojeće partnerstvo između Formule 1 i beIN Sportsa u 10 zemalja azijsko-pacifičkog regiona.

Novi ugovor uključuje sve treninge i kvalifikacione sesije, F1 Sprint događaje i Grand Prix, zajedno sa FIA šampionatom Formule 2 i FIA šampionatom Formule 3 i Porsche Superkupom u MENA i Turskoj.

Ovo uključuje četiri velika regionalna Grand Prixa, koja počinje u Bahreinu 29. februara na početnoj trci sezone, nakon čega ubrzo slijedi Saudijska Arabija u martu, zatim Katar u novembru, prije finala sezone u Abu Dubaiju u decembru.

“Radujemo se stvaranju uzbudljivih iskustava Formule 1 za milione navijača i rastu nove generacije sljedbenika kroz uzbudljiv regionalni sadržaj i inovativno emitiranje,” rekao je Yousef Al-Obaidly, izvršni direktor, beIN Media Group. “Ovaj ugovor je također dokaz fantastičnog dugoročnog uspjeha i kontinuiranih ambicija beIN Media Group kao jedne od vodećih sportskih, zabavnih i medijskih grupa u svijetu.”

Gledaoci će također moći gledati svaku utrku u 4K/UHD rezoluciji na beIN Sports i TOD. F2 i F3 utrke će također biti uživo i ekskluzivno na arapskom, turskom i engleskom jeziku.

Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1, rekao je: „Sa beIN-om smo pronašli partnera koji podiže iskustvo emitiranja i stvara najbolji program u klasi koji je u suprotnosti s našom misijom da pokažemo dramu i spektakl Formule 1 za naše navijači kod kuće.”

Sporazum također predviđa novo „partnerstvo u vezi sa sadržajem“ između beIN-a i Formule 1 za kuriranje originalnog sadržaja za regiju MENA, s Dohom kao namjenskim centrom za proizvodnju sadržaja.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top