Bezos je bacio oko na United Launch Alliance

bezos-oci-ula

Osnivač Amazona Džef Bezos navodno je favorit za kupovinu United Launch Alliance (ULA), zajedničkog gigantskog raketnog biznisa koji podržavaju Boing i Lokid Martin.

ULA je želela do četiri milijarde dolara (3,7 milijardi evra) za svoju imovinu, ali izveštaji sugerišu da bi konačna cena mogla biti mnogo bliža 2-2,5 milijardi dolara. CNBC navodi da bi potpisani sporazumi mogli da se pojave u narednih nekoliko nedelja.

Bezos, koji je također vlasnik raketnog biznisa Blue Origin, smatra se entuzijastičnim kupcem, dok još dva potencijalna ponuđača – privatna investiciona kompanija Cerberus, i vazduhoplovstvo i odbrambeni biznis Textron – navodno više nisu zainteresirani.

Bezos je navodno prodao oko dve milijarde dolara svojih akcija Amazona.

Bezosov interes je logičan u tome što njegova kompanija Blue Origin gradi moćne raketne motore Vulcan BE-4 za ULA i dizajnirana da bude finansijski atraktivnije rešenje od Elon Musk paketa Raptor motora.

Objava o prodaji obavljena je u martu prošle godine. ULA je nastala 2006. godine spajanjem Boeingove raketne divizije Delta i raketne porodice Lockheed Martin. Od tada, ULA je profitabilno preduzeće za dva vazduhoplovna giganta, potpomognuto redovnim vojnim ugovorima o lansiranju i velikim subvencijama američkog Ministarstva odbrane.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top