DAZN ide na tivùsat

Sportski streaming servis DAZN Italia sklopio je novi ugovor o distribuciji sa satelitskom platformom tivùsat.

Kao rezultat toga, gledaoci potonjeg će moći da gledaju bogat izbor sadržaja uživo i na zahtjev, uključujući Serie A iz Telecom Italia (TIM).

Komentarišući sporazum, Stefano Azzi, izvršni direktor DAZN Italia, rekao je: „Strimovanje uživo ostaje u srcu poslovnog razvoja DAZN-a. Zahvaljujući novom partnerstvu sa tivùsat-om, koje danas rado najavljujemo, proširujemo metode pristupa našoj usluzi kako bismo premium sadržaje koji emitujemo učinili sve dostupnijim. Naš proizvod je sada upotrebljiv u live streamingu, na digitalnom zemaljskom i još šire na satelitu. Kako nastavljamo inovirati našu aplikaciju kako bismo kupcima ponudili zanimljivija i interaktivnija digitalna iskustva, jačanje našeg prisustva na satelitskoj platformi omogućit će nam da dopremo do obožavatelja čak i u područjima s manje pristupa internetu.”

Alberto Sigismondi, predsjednik tivùa, dodao je: „Posebno smo sretni što možemo objaviti da će od danas, na besplatnoj italijanskoj satelitskoj platformi tivùsat, biti moguće primati i DAZN premium sadržaj, uz ponudu ZONA DAZN iz Serije A TIM, namjenski kanal dostupan iz svakog kutka zemlje od planina do ostrva. Jednostavnost, kvaliteta i besplatno oduvijek su bili osnova naše ponude satelitske televizije: dodavanjem ove važne opcije pretplate kao što je DAZN usluga samo potvrđuje vrijednost naše posvećenosti i strateške prirode naših usluga i za izdavače premium sadržaja.”

ZONA DAZN je opcioni kanal kojim upravlja DAZN. Dostupan je za gledanje na tivùsat uređajima koje su omogućili tivùsat korisnici koji svojoj aktivnoj DAZN pretplati dodaju opciju DAZN ZONE na tivùsat.

Na ZONA DAZN, ljubitelji sporta moći će gledati izbor događaja, uključujući sedam DAZN ekskluzivnih mečeva Serie A TIM svakog dana, LaLiga EA Sports i originalni DAZN sadržaj.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top