Eutelsat izveštava o rezultatima za period koji se završava 31. marta 2024. godine

eutelsat-grupa-potvrdila-kraj-rada-na-satelitu-eutelsat-113-west-a

Prihodi u trećem kvartalu iznosili su 160,2 miliona evra, što je pad od 4,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu, u skladu sa širim tržišnim trendom nakon pranja osnovnog efekta prošlogodišnjeg neobnavljanja ugovora Digiturk i ruskih sankcija. Na osnovu kvartala na kvartalu, prihodi su pali za 3,9 odsto, što odražava neponavljanje jednokratnog ugovora od tri miliona evra u drugom kvartalu.

Na komercijalnom planu, Eutelsat je obezbedio nekoliko novih ugovora u novim regionima emitovanja, ističući stalnu relevantnost satelita na ovim tržištima, gde održiva potražnja delimično ublažava pad u Evropi. Oni su uključivali posebno nove poslove na satelitu EUTELSAT 117 West A koji je bio StarTV odabran za StarFlix• Novi servis za video streaming i Instituto Nacional de Radio y Televisión del Perú potpisao višegodišnji ugovor o kapacitetu Za široku distribuciju sadržaja u domove i IP uređaje širom zemlje.

Eutelsat je takođe Novi posao na svojoj orbitalnoj poziciji 7/8° West sa Télédiffusion d’Algérie To je povećalo kapacitet satelita EUTELSAT 7 West A za konsolidaciju svojih TV i radio kanala u vodećem video susjedstvu u zemlji. Konačno iKO Media Group koristi kapacitete na 16° istok, 13° istočno i 7/8° zapadno Orbitalne pozicije donose svoj novi eSports TV paket, eCLUTCH, na ekrane širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Na operativnom frontu, Eutelsat je proslavio uspješno lansiranje i raspoređivanje svog EUTELSAT 36D satelita, postavljenog da zamijeni EUTELSAT 36B, na orbitalnoj poziciji 36° istočno, osiguravajući kontinuitet usluga sa optimizovanim performansama za kupce u odnosu na njegov otisak.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top