DAZN, Movistar osigurali prava za LaLiga

Španska LaLiga zaključila je tender za prava na emitovanje LaLige Santander u Španiji i Andori za sezone 2022/2023 do 2026/2027, dodijelivši licence DAZN-u i Telefónicinom Movistaru.

U ukupnoj vrijednosti od 4,95 milijardi eura u periodu od pet sezona, Movistar će prenositi ukupno pet utakmica po danu utakmice plus tri puna dana utakmice, dok će DAZN prenositi pet utakmica po danu utakmice.

LaLiga napominje da ukupna cifra predstavlja povećanje u odnosu na prethodni ciklus za slične pakete.

Takođe se navodi da se očekuje da će LaLiga SmartBank, ugostiteljski kanal, i utakmica LaLiga Santander free-to-air biti objavljeni na tenderu između februara i marta 2022.

LaLiga dodaje da je uspjela održati svoje audiovizuelne prihode stabilnim u vrijeme kada je većina velikih evropskih liga dostigla gornju granicu ili doživjela smanjene vrijednosti u svojim najnovijim ciklusima u kojima su mnogi stručnjaci iz industrije predviđali značajna smanjenja.

Ponude za petogodišnji period doprinijele su većoj stabilnosti na srednji rok i stvorile veću sigurnost među ponuđačima da ulažu u sadržaj LaLige.

LaLiga takođe kaže da je pored ovog tendera, za koji je stiglo mnogo ponuda, nedavno zaključila i veoma konkurentne međunarodne ugovore o emitovanju u SAD, Meksiku i Latinskoj Americi.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top