skip to Main Content
Dogovor o satelitima M7 i Barrandov
Dogovor-o-satelitima-m7-i-barrandov

M7 grupa u vlasništvu Canala+ sklopila je dugoročni ugovor sa češkom TV-om Barrandov za Astru 23.5 satelitska distribucija TV Barrandov, Kino Barrandov i Barrandov Krimi.

Kanali TV Barrandov se sada emituju preko M7 platforme u Astri 100.5 Istok sa namjenskim EPG pozicijama u liniji češkog i slovačkog pay-TV operatera Skylink iz M7 grupe. M7 Platform Services pruža kompletno rješenje za satelitsku distribuciju, omogućavajući TV Barrandovu da isporučuje kanale trećim operaterima u Češkoj Republici.Komentirajući razvoj , Bill Wijdeveld, potpredsjednik usluga platformskog sadržaja u M7 Grupi, rekao je: „Veoma smo zadovoljni ovim sporazumom sa TV Barrandov, dodatno jačajući poziciju M7 kao preferiranog partnera za satelitsku distribuciju u regionu CIE i za lokalne i za međunarodne emitere. Zahvaljujemo TV Barrandov na ukazanom povjerenju i radujemo se plodnoj saradnji.”

TV Barrandov trenutni ugovor o satelitskom kapacitetu je sa češkom nacionalnom kompanijom za prijenos CRa, koja je dala u podzakup kapaciteta sa Towercoma, a prestaje krajem ovog mjeseca.

M7 Grupa je također nedavno zaključila ugovore sa slovačkim javnim emiterom RTVS i lifestyle kanalom TV8.

17

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search