Dogovor o satelitima M7 i Barrandov

dogovor-o-satelitima-m7-i-barrandov

M7 grupa u vlasništvu Canala+ sklopila je dugoročni ugovor sa češkom TV-om Barrandov za Astru 23.5 satelitska distribucija TV Barrandov, Kino Barrandov i Barrandov Krimi.

Kanali TV Barrandov se sada emituju preko M7 platforme u Astri 100.5 Istok sa namjenskim EPG pozicijama u liniji češkog i slovačkog pay-TV operatera Skylink iz M7 grupe. M7 Platform Services pruža kompletno rješenje za satelitsku distribuciju, omogućavajući TV Barrandovu da isporučuje kanale trećim operaterima u Češkoj Republici.Komentirajući razvoj , Bill Wijdeveld, potpredsjednik usluga platformskog sadržaja u M7 Grupi, rekao je: „Veoma smo zadovoljni ovim sporazumom sa TV Barrandov, dodatno jačajući poziciju M7 kao preferiranog partnera za satelitsku distribuciju u regionu CIE i za lokalne i za međunarodne emitere. Zahvaljujemo TV Barrandov na ukazanom povjerenju i radujemo se plodnoj saradnji.”

TV Barrandov trenutni ugovor o satelitskom kapacitetu je sa češkom nacionalnom kompanijom za prijenos CRa, koja je dala u podzakup kapaciteta sa Towercoma, a prestaje krajem ovog mjeseca.

M7 Grupa je također nedavno zaključila ugovore sa slovačkim javnim emiterom RTVS i lifestyle kanalom TV8.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top