ENENSYS DVB-SIS tehnologija UHD DTT predstavljena u Francuskoj

ENENSYS učestvuje u uvođenju UHD DTT-a u Francuskoj sa svojom OneBeam DVB-SIS tehnologijom

RENNES — ENENSYS Technologies, vodeći provajder rješenja za isporuku medija, sa zadovoljstvom najavljuje svoje učešće u modernizaciji DTT-a u Francuskoj, usvajanjem svog OneBeam rješenja za francuski Ultra HD / 4K radiodifuzni projekt na francuskoj teritoriji.

Ultra visoke definicije (UHD) emisije kanala France 2 i France 3 nude neuporedivo vizuelno i audio iskustvo milionima gledalaca. Da bi se to postiglo, France Télévisions se oslanja na DVB-T2 standard za emitovanje sadržaja po veoma visokim bitrate-ovima svim francuskim domaćinstvima. UHD emitovanje je počelo 23. januara 2024. godine za France 2, a France 3 UHD će se emitovati od 10. jula na period od 2 meseca. Kanali će moći da emituju velike sportske događaje sa iskustvom što je moguće bliže stvarnosti.

Projekat je zasnovan na DVB-SIS (Single Illumination System) tehnologiji, inovativnom standardu kojem je ENENSYS dao veliki doprinos i implementirao sa svojim OneBeam rešenjem. Ova tehnologija omogućava francuskim televizijama da objedine satelitske veze kako bi služile i zemaljskim DTT predajnicima za emitovanje i DTH satelitskim prijemnim kućama direktno do kuće (DTH). Na taj način audiovizuelna grupa značajno optimizuje satelitski transport svojih TV tokova.

Sa ambicijom prelaska na puni UHD u narednih nekoliko godina, OneBeam rešenje omogućava bržu implementaciju. Zaista, to bi zahtijevalo samo jednu satelitsku distribuciju i jedan zajednički head-end kako bi se pokrilo cjelokupno francusko stanovništvo.

Régis LE ROUX, osnivač i izvršni direktor kompanije ENENSYS Technologies, izjavio je: “Oduševljeni smo što učestvujemo u modernizaciji DTT-a u Francuskoj. Distribucijom visokokvalitetnog sadržaja sa UHD-om, pomažemo da se ispune rastuća očekivanja potrošača u pogledu vizuelnog kvaliteta. Zahvaljujući našem OneBeam rešenju, koje je već dokazano na međunarodnom nivou već 10 godina, omogućavamo medijskim grupama kao što je France Télévisions da brže i po nižoj ceni primene svoju infrastrukturu druge generacije.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top