Eutelsat 10B u funkciji

0
eutelsat-10b-u-funkciji

Eutelsat 10B je sada operativan na orbitalnoj poziciji 10 stepeni istočno.Kao odgovor na snažan rast potražnje za mobilnom povezivanjem, satelit nosi dva multi-snop Ku-band korisnička opterećenja: teret koji pokriva severnoatlantski koridor, Evropu, mediteranski bazen i Bliski istok nudeći značajnu propusnost u najprometnijim zonama vazdušnog i pomorskog saobraćaja, i drugi teret za proširenje pokrivenosti preko Atlantskog okeana, Africi i Indijskom okeanu.

Prema Eutelsatovim riječima, firme višegodišnje obaveze kapaciteta osigurane su sa nekoliko vodećih pružalaca usluga pomorskog i povezivanja u letu, – a razgovori su dobro napredovali sa drugima. Ovi partneri, kao što su Panasonic i Intelsat, oslanjaće se na Eutelsat 10B da brodovima i avio-kompanijama pruže usluge mobilne povezanosti, u vazduhu i na moru, za putnike i posade.

Eutelsat 10B takođe nosi dva širokopojasna tereta u C-opsegu i u Ku-bandu kako bi osigurao kontinuitet video servisa na satelitu Eutelsat 10A, čiji bi operativni vek trebalo da se završi kasnije ove godine. Lokacijom od 10 stepeni istočno koju zauzima Eutelsat 10B upravlja Eutelsat od 1987. godine i pruža pokrivenost Evrope, Bliskog istoka i Afrike za video usluge. Dugogodišnji klijenti kao što su Arqiva i Eurovision moći će imati koristi od najnovijih resursa i poboljšanih usluga na 10 stepeni istočno.

Laurence Delpy, generalni direktor Video Business Unit-a, rekao je: “Sa Eutelsat 10B donosimo najnovije resurse i poboljšane usluge na 10 stepeni istočno, jednu od Eutelsatovih dugotrajnih, vodećih orbitalnih lokacija i ključnu poziciju za profesionalne video mreže. Satelit zadržava integralnu ulogu u lancu snabdevanja medijima, posebno za podršku prenosu velikih vesti i sportskih događaja uživo. Naši klijenti se mogu radovati sve boljoj usluzi sa ovim moćnim novim satelitom”.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.