Skip to content

Eutelsat 12 West E napustio je 12,5°W i ide prema zapadu

Eutelsat-12-West-A-Satellite-in-orbit

Francuski satelitski operater Eutelsat isključio je sve usluge na telekomunikacionom satelitu Eutelsat 12 West E sa orbitalne pozicije od 12,5 stepeni zapadno . Eutelsatov satelit je nagnut na zapad oko 0,5 stepeni dnevno (trenutno na 15°W). Ciljna pozicija je nepoznata. Zanimljivo je da na listi satelita na web stranici Eutelsat ovaj satelit ne postoji, a ne spominje se ni pozicija od 12,5° W.

Iako je Eutelsat 12 West E napustio poziciju 12,5°W, usluge na ovoj poziciji su i dalje osigurane.

Novoparkiran na ovoj poziciji je satelit Eutelsat 12 West G , odnosno Eutelsat Hot Bird 13C pod novim imenom, koji je do kraja maja pružao usluge evropskim gledaocima DTH platformi sa pozicije 13°E.

Eutelsat Hot Bird 13C, sada poznat kao Eutelsat 12 West G , bliži se kraju svog očekivanog vijeka trajanja i satelit je počeo da se nagiba približno 2,4° (odstupajući od preporučene geostacionarne pozicije). Najvjerovatnije, ovaj satelit može i dalje biti u mogućnosti da pruži različite vrste satelitskih usluga (ne nužno za DTH platforme).

 
Eutelsat 12 West E satelit bio je poznat kao Eutelsat W2M. Ovaj satelit je već radio na raznim orbitalnim pozicijama (neki kao rezervni). Podsjetimo da su to bili pozicije kao što su 16°E, 48°E, 28,5°E ili nedavno 12,5°W.
 
parabola.cz
 
Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept