EUTELSAT 36D satelit uspješno lansiran

Raketa Falcon 9 lansirala je satelit u geostacionarnu transfernu orbitu (GEO) 30. marta 2024. u 17:52 ET iz lansirnog kompleksa 39A u svemirskom centru Kennedy, Florida, SAD.

Baziran na Airbusovoj Eurostar Neo platformi, EUTELSAT 36D će zameniti EUTELSAT 36B, na orbitalnoj poziciji 36° istočno, gde će saobraćati zajedno sa EUTELSAT 36C. Ukrcavajući se u 70 fizičkih Ku-band transpondera, satelit će osigurati kontinuitet usluge sa optimizovanim performansama za korisnike u videu preko svog otiska. Satelit takođe uključuje dodatnu fleksibilnost i opcije pokrivanja, omogućavajući balansiranje opterećenja između svojih različitih misija.

Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsat grupe, komentirala je: “EUTELSAT 36D je sada na putu da zamijeni EUTELSAT 36B na orbitalnoj poziciji 36° istočno. Radujemo se njegovom ulasku u upotrebu u drugoj polovini kalendara 2024. godine. Ovo je takođe prilika da podignemo naše dugotrajne odnose sa Airbusom na viši nivo. Čestitam timovima Eutelsat grupe, Airbusa i SpaceX-a na završetku još jednog uspješnog satelitskog programa.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top