Eutelsat odabrao ENENSYS DVB-SIS tehnologiju za UHD emitiranje u Francuskoj

RENNES — ENENSYS Technologies, svjetski lider u rješenjima za medijsko emitiranje, sa zadovoljstvom objavljuje da je Eutelsat odabrao ENENSYS-ovu OneBeam DVB-SIS tehnologiju za implementaciju DTT u Ultra HD / 4K u Francuskoj.

DTT emitovanje u Francuskoj se modernizuje u iščekivanju velikih sportskih događaja, posebno sa Franceom 2 i France 3 koji prelaze na Ultra High Definition (UHD). Zasnovano na DVB-T2 standardu, emitovanje u UHD/4K nudi nenadmašno vizuelno i zvučno iskustvo, koristeći najnovije tehnologije kvaliteta slike i uranjanja zvuka. Sve to uz ograničavanje uticaja na životnu sredinu, pri čemu je potrošnja smanjena za faktor 10 u poređenju sa ekvivalentnim emitovanjem na striming servisu.

Da bi se to postiglo, Eutelsat je usvojio DVB-SIS (Single Illumination System) tehnologiju, inovativni standard kojem je ENENSYS dao veliki doprinos i implementirao sa svojim OneBeam rešenjem. Ova tehnologija omogućava udruživanje satelitskih veza kako bi služili i DVB-T2 zemaljskim predajnicima (DTT) i satelitskim kućama direktno do kuće (DTH). Za France Télévisions, rješenje je raspoređeno na satelitu EUTELSAT 5WB na 5° zapadno za opskrbu zemaljskih DTT odašiljača u Francuskoj, dok istovremeno opslužuje domaćinstva koristeći FRANSAT besplatni DTH satelitski buket.

Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsat-ove Video Business Unit, komentariše: “Počastvovani smo što smo izabrani od strane France Télévisions za prvo lansiranje javnog UHD kanala i za prvo uvođenje DVB-SIS standarda u Francuskoj. Integrisanjem ENENSYS-ovog OneBeam rešenja, možemo da zauzmemo obostran pristup našoj distributivnoj strategiji, hranimo zemaljske i satelitske mreže iz jednog izvora. Kao rezultat toga, svi gledaoci na francuskoj teritoriji mogu da uživaju u programiranju 4K kvaliteta, bez obzira gde se nalaze.

Régis LE ROUX, IZVRŠNI DIREKTOR i osnivač kompanije ENENSYS Technologies, izjavljuje: “Oduševljeni smo što doprinosimo modernizaciji DTT-a u Francuskoj i omogućavamo Eutelsatu da optimizuje svoju satelitsku distributivnu mrežu. Naše OneBeam rešenje se primenjuje na međunarodnom nivou već 10 godina i ponosni smo što ga instaliramo u Francuskoj za prelazak na Ultra HD. Zahvaljujući ovom rešenju, DTT mreže druge generacije mogu se primeniti brže i po nižoj ceni, uz jasno poboljšanje iskustva gledalaca.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top