skip to Main Content
Eutelsat pozdravlja “široko stabilan” video biznis u Q3
Eutelsat-pozdravlja-“siroko-stabilan”-video-biznis-u-q3

Tvrdeći da je tromjesečni period ostvario sve svoje finansijske ciljeve, vodeći satelitski operater Eutlesat objavio je mješoviti niz rezultata u kojima je video nastavio svoju orbitalnu putanju prema dolje, iako sporijim tempom, ali je nastavio rast usluga širokopojasnog i mobilnog povezivanja.Ukupni prihodi za treći kvartal iznosili su 4,8% manje od 4,8% na prijavljenoj osnovi i za 2,7% sličnih na godišnjem nivou. Prihodi u pet glavnih operativnih vertikala kompanije iznosili su milion evra, što je pad za 3,5% na godišnjem nivou na sličan način, isključujući negativan efekat perimetra od oko tri boda od odlaganja Euro Broadband Infrastructure (EBI) u aprilu
i pozitivan valutni efekat od oko tri poena. Kvartal na kvartal, prihodi od pet operativnih vertikala su pali za 0,7% slično.

Vertikala emitovanja, odgovorna za % prihoda firme, bila je svedok trećeg kvartala sa usporavanjem gubitaka. Prihodi od emitovanja u trećem kvartalu iznosili su milion evra, što je pad od 6,8% u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja poboljšanje trenda u odnosu na drugi kvartal (-8,6% u odnosu na prethodnu godinu). Pad prihoda odražavao je pretežno efekat delimične obnove kapaciteta sa Nilesatom na 7/8°Zapad, što nije nadoknađeno preprodajom ovog kapaciteta, pored blage erozije u osnovnom poslovanju u Evropi.

Isključujući uticaj 7/8° Zapad, prihodi od emitovanja doživeli su nizak jednocifreni pad. Kvartal na kvartalu, prihodi su uglavnom bili stabilni sa blagom, -0,8 odsto, što odražava eroziju koja odražava činjenicu da je kompanija nosila efekat gore pomenutog 7/8° zapadnog vetra koji je uticao na prihode od sredine oktobra nadalje. Prihodi su bili ravni, isključujući ovu stavku. Očekuje se da će prihodi ostati široko stabilni u četvrtom kvartalu u odnosu na treći kvartal.

“Treći kvartal je zabeležio snažnu isporuku, sa poboljšanjem trenda emitovanja i snažnim dvocifrenim rastom fiksne širokopojasne mreže i mobilne povezanosti, dok vladine službe neizbežno odražavaju geopolitičko okruženje na Bliskom istoku,” rekla je Eva Berneke, izvršna direktorka Eutelsat Communications komentarišući rezultate trećeg kvartala.

“Poslednjih meseci došlo je do značajnog napretka na komercijalnom planu, posebno sa uspešnom komercijalizacijom Eutelsat Quantum-a. Na drugom mestu, naš globalni ugovor o distribuciji sa OneWeb-om za rešavanje ključnih vertikala povezivanja poboljšava konkurentsku poziciju obe kompanije i predstavlja prvi korak ka razvoju kombinovanih GEO/LEO rešenja. Sve u svemu, prihodi u devetomesečnoj fazi su u skladu sa našim očekivanjima i mi potvrđujemo sve naše finansijske ciljeve.”

50

Vezani članci

Back To Top
Search